СБУ розкрила деталі по затриманню торговця російським озброєнням (ВІДЕО)

Новини Вінниці / СБУ розкрила деталі по затриманню торговця російським озброєнням (ВІДЕО)

Співробітники УСБУ у Вінницькій області затримали одного учасника нелегального збуту вогнепальної зброї та боєприпасів. Чоловік намагався продати, зокрема російське озброєння. Оскільки тривають слідчі дії, то не всі деталі з’ясовані.

Співробітники УСБУ у Вінницькій області затримали одного учасника нелегального збуту вогнепальної зброї та боєприпасів. Чоловік намагався продати, зокрема, російське озброєння. Оскільки тривають слідчі дії, то на сьогодні не всі деталі з’ясовані.

Про затримання торговця зброєю NaПарижі писав вчора. Наразі, за повідомленням пресцентру управління Служби Безпеки відомо, що декілька мешканців обласного центру налагодили незаконну реалізацію засобів ураження на території регіону. Проте точну кількість учасників групи не називають. Мабуть, з’ясовують, скільки вінничан були задіяні у цій схемі…

Але відомо, що «товар» вони переховували на території власних домоволодінь. Через особисті зв’язки, насамперед у кримінальних колах, фігуранти підшукували клієнтів, яким продавали військову продукцію, частково російського виробництва.

Одного з учасників угруповання, раніше засудженого за вчинення тяжкого злочину, 6 квітня співробітники СБУ затримали під час спроби збуту пістолета-кулемета CZ-26 та майже 200 набоїв різного калібру.

До цього, оперативники спецслужби задокументували факт продажу цим же зловмисником ручного протитанкового гранатомета РПГ, пістолета Форт-17 з пристроєм для безшумової стрільби, двох гранат РГД-5, пістолета ТТ і 170 набоїв калібру 7,62 мм.

У ході обшуків за місцями реєстрації та фактичного проживання фігурантів співробітники спецслужби вилучили вогнепальну зброю, комплектуючі до її автоматичних зразків, а також гроші, одержані злочинним шляхом.

Затриманому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. Тривають слідчо-оперативні дії з розшуку і затримання інших учасників угруповання та осіб, причетних до протиправної діяльності. Перевіряється інформація щодо джерел та каналів надходження виявлених засобів ураження.

Макс Мельник

8 квітня, 2020