СБУ причетна до атаки на НПЗ у російському Туапсе

Новини Вінниці / СБУ причетна до атаки на НПЗ у російському Туапсе

Ввечері 24 січня спалахнув нафтопереробний завод «Роснефті» у Туапсе Краснодарського краю. Російські пабліки писали про атаку дронів, місцева влада вранці повідомила, що погасила вогонь, а російське міноборони утрималось від коментарів. На ранок стало відомо, що за атакою стоїть СБУ.

Наразі відомо, що пошкоджень зазнала установка первинної обробки нафтопродуктів, а саме – вакуумна та атмосферна колони.

Джерело у СБУ зазначає, що атаку здійснено безпілотниками Служби безпеки.

«Нафтопереробний завод у російському Туапсе став черговою ціллю СБУ. Безпілотники Служби безпеки атакували цей важливий для ворога об'єкт. Після двох потужних вибухів сьогодні вночі там розпочалася масштабна пожежа. Пошкоджень зазнала установка первинної обробки нафтопродуктів, а саме – вакуумна та атмосферна колони», - зауважило джерело.

За його словами, удари наносяться вглиб Росії по об'єктам, «які не тільки мають важливе значення для економіки РФ, а й забезпечують пальним ворожі війська».

Нагадаємо, раніше СБУ провела спецоперацію на нафтовому терміналі Усть-Луга Ойл у Ленінградській області. Після атаки морське постачання сирої нафти з РФ впало до мінімуму і ще не скоро відновиться до попереднього рівня.

Олег Верлан

25 січня, 2024