СБУ попереджає про антитерористичні навчання на Вінниччині, які заплановані на 25 лютого

Новини Вінниці / СБУ попереджає про антитерористичні навчання на Вінниччині, які заплановані на 25 лютого

Координаційна група Антитерористичного центру при Управлінні Служби безпеки України у Вінницькій області 25 лютого проведе на території регіону контрдиверсійні тренування.

За офіційною інформацією, до тренувань залучені сили і засоби обласних підрозділів СБУ, Національної поліції, військових формування Національної гвардії та ЗС України.

Мета - вдосконалення міжвідомчої взаємодії силових структур при виявленні і затриманні умовних диверсійних груп та посилення захищеності важливих державних об’єктів, підприємств, установ та організацій критичної інфраструктури.

Управління СБУ просить громадян із розумінням поставитися до можливих незручностей та належним чином реагувати на законні дії та вимоги правоохоронців, мати з собою документи, що засвідчують особу.

Навчання пройдуть в умовах максимально наближених до реальних, із використанням спеціальної техніки та озброєння, тому на окремих територіях можливе тимчасове обмеження пересування людей та транспорту, перевірка документів, що засвідчують особу, огляд автомобілів.

Усі дії відбуватимуться у межах чинного законодавства та з безумовним дотриманням прав і свобод людини.

«Нагадуємо громадянам про необхідність бути пильними та дбати про безпеку. Якщо у Ваше поле зору потрапили особи, які проявляють необґрунтований інтерес до об’єктів енерго-, газо-, водопостачальної та транспортної сфери, військових формувань, споруд органів влади і управління, використовуючи при цьому засоби відео-, фотофіксації, безпілотні літальні апарати, просимо невідкладно повідомляти до Управління СБУ у Вінницькій області за телефоном: +38 (0432) 53-13-09 або електронною поштою [email protected].

Інформація, отримана через телефон довіри СБУ, є конфіденційною і буде ретельно перевірена», - вказують у відомстві.

Макс Мельник

23 лютого, 2022