СБУ на Вінниччині викрила «операторку», яка фільмувала рух військової техніки

Новини Вінниці / СБУ на Вінниччині викрила «операторку», яка фільмувала рух військової техніки

Співробітники спецслужби викрила 35-річну мешканку Вінниччини, яка робила відеофіксацію військової техніки Збройних Сил України, що знаходилась на вагонних платформах. Відзняте відео вона поширювала через мобільний додаток Telegram.

Як повідомляють у пресслужбі УСБУ у Вінницькій області, жінка чудово усвідомлювала обмеження запроваджені із режимом воєнного стану, вона знала про заборону поширення інформації про переміщення озброєння територією України. Проте могла несвідомо сприяти ворогу…

Чи свідомо…

Наразі вінничанці повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч.1 ст. 114-2 (поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань) Кримінального кодексу України. Матеріали справи скеровано до суду.

Заходи із викриття проводили оперативники та слідчі СБУ у Вінницькій області за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури.

Як зазначають у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури, стосовно 35-річної жінки, яка у червні цього року на залізничній станції знімала техніку, до суду скеровано обвинувальний акт.

Дії громадянки кваліфікуються як кримінальне правопорушення, яке карається позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років.

Макс Мельник

1 липня, 2022