Самовільно зайняли ділянку: у Хмільнику через суд намагаються ліквідувати рекреаційний комплекс

Новини Вінниці / Самовільно зайняли ділянку: у Хмільнику через суд намагаються ліквідувати рекреаційний комплекс

На Вінниччині до суду передано обвинувальний акт стосовно жительки Хмільницького району, яка, не маючи дозволів, зайняла ділянку, на якій збудувала рекреаційний комплекс.

Як повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури, жінку обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 197-1 КК України (самовільне будівництво будівель або споруд на самовільно зайнятій земельній ділянці). Мова йде про комплекс «Чани. Колиба».

«Досудовим розслідуванням установлено, що приватна особа-підприємець у комерційних цілях на самовільно зайнятій земельній ділянці, що належить Хмільницькій міській об’єднаній територіальній громаді, всупереч установленому законом порядку здійснила будівництво капітальної споруди – будівлі з чанами та басейнами», - йдеться у повідомленні. 

За вчинення інкримінованого злочину передбачено покарання у виді штрафу від 17 до 68 тисяч гривень або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

У ході досудового розслідування жінка повністю визнала свою вину та відшкодувала збитки заподіяні Хмільницькій міській об’єднаній територіальній громаді.

Макс Мельник

31 березня, 2023