Самотня жінка стала «заручницею» власного будинку: на Вінниччині бабуся для порятунку викликала поліцію

Новини Вінниці / Самотня жінка стала «заручницею» власного будинку: на Вінниччині бабуся для порятунку викликала поліцію

Коли літніх людей підводить здоров’я, вони стають заручниками власного будинку. Опинившись на підлозі, 80-річна жителька Ямпільської громади зрозуміла, що самостійно піднятись не може. Ноги не слухаються. Через безпорадний стан в зачиненому будинку, вона звернулась до поліції.

Як повідомляють у поліції Вінницької області, це сталось 15 листопада. Близько 9 години до правоохоронців надійшов дзвінок від жінки.

«Бабуся повідомила, що вона у своєму помешканні лежить на підлозі та не може самостійно піднятись. Поліцейські групи реагування патрульної поліції миттєво виїхали за вказаною адресою. На щастя, у неї поруч був телефон і правоохоронці постійно тримали зв’язок. Зі згоди постраждалої старенької поліцейські примусово відчинили двері і увійшли до будинку», - йдеться у повідомленні.

На підлозі однієї з кімнат працівники поліції виявили Аллу Дмитрівну, яка лежала на підлозі та самостійно не могла піднятись. Поліцейські допомогли жінці. Врятована розповіла правоохоронцям, що наразі проживає одна, син у Києві несе службу. Через стан здоров’я у жінки інколи німіють ноги і вона тимчасово втрачає здатність ходити. У селі близьких та рідних, які б могли надати допомогу, не має, тому звернулась за допомогою до поліції.

«Сльози радості та слова вдячності жінки розчулили поліцейських. Правоохоронці запевнили жінку, що вона може звертатись до поліції за будь-яких обставин. В свою чергу, поліцейські звернулись до старости села Цекинівка, щоб старенька не залишилась поза увагою громади», - зазначають у поліції.

Пам’ятайте, що літні люди можуть потребувати термінової допомоги, коли поряд нікого немає. Не залишайте їх на тривалий час самих, піклуйтесь про людей похилого віку. Варто потурбуватись, аби у разі необхідності була людина, яка могла б у найкоротший час приїхати та зайти до будинку, де проживають родичі похилого віку.

Макс Мельник

21 листопада, 2022