Саморобними дронами ЗСУ вразили російську базу за 100 км від лінії фронту

Новини Вінниці / Саморобними дронами ЗСУ вразили російську базу за 100 км від лінії фронту

Щонайменше дві важливі цілі в глибокому тилу ворога на окупованій Луганщині поблизу російського кордону були підбиті за останній час за допомогою власної розробки українських бійців. Йдеться про «кустарні» безпілотники з дальністю ураження понад 100 км.

Про це повідомляє InformNapalm з посиланням на дослідження OSINT-аналітика групи Антона Павлушка.

«Поки Україні не дають далекобійні ракети, треба щось робити своїми руками. Минулого тижня виринуло одразу дві історії про атаки українськими дронами російських об'єктів, що знаходяться далеко від фронту. Дронів була зграя, якісь до чогось долетіли, якесь ураження нанесли», – зазначає експерт.

Зазначається, що йдеться про саморобні безпілотники ЗСУ, частково зібрані з дуже якісних деталей.

Зокрема, один з полігонів росіян за 100 км від фронту був атакований зграєю з семи дронів, частину з яких окупанти нібито збили. Світлину виклали в мережу 18 січня.

А 19 січня ще сім БПЛА долетіли до села Новодеркул на тимчасово окупованій територій Луганської області – зафіксовано «приліт».

В InformNapalm наголошують, що Новодеркул – це село в глибокому тилу противника, за 10 км до російського кордону. Відстань до лінії бойового зіткнення сягає 105 км. Крім того, над цим населеним пунктом з незрозумілих причин розгорнута система ППО ворога, а отже, йдеться про досить важливий військовий об'єкт.

Олег Верлан

27 січня, 2023