Саакашвілі визначився з сумою на «відрядження» для вінничан на свою акцію

Новини Вінниці / Саакашвілі визначився з сумою на «відрядження» для вінничан на свою акцію

На кожного «прихильника» з Вінниччини в оточенні Міхеіла Саакашвілі на підготовку акції, що запланова у столиці на 3 грудня, виділяють у середньому по 200 гривень. Про це свідчить опублікована «Главкомом» інформація з кошторисом підготовчих процедур.

На кожного «прихильника» з Вінниччини в оточенні Міхеіла Саакашвілі на підготовку акції, що запланова у столиці на 3 грудня, виділяють у середньому по 200 гривень. Про це свідчить опублікована «Главкомом» інформація з кошторисом підготовчих процедур.

Як відомо, голова «Руху нових сил», екс-президент Грузії та колишній очільник Одеської ОДА М. Саакашвілі планує провести у Києві 3 грудня чергову акцію під гучною назвою «Імпічмент». За попередніми даними його оточення, до столиці мають доставити з регіонів 3,5 тисячі мітингувальників.

«Главком» наводить отриманий з неофіційних джерел документ, який доводить, що «безкоштовний» протест оцінюється у понад 1 млн гривень. У кошторисі не вказуються витрати на агітматеріали. Тому остаточну суму варто вважати приблизною.

Натомість в документі прописана не лише «сума відшкодування на проїзд», але й інша підготовча робота у регіонах. Так, безпосередньо на Вінницьку область «Рух нових сил» виділяє 1 тисячу значків «імпічмент», 10 тисяч наліпок, 50 тисяч екземплярів газет тощо.

Згідно з документом, в області має залучатися 200 людей, а відшкодування їхнього проїзду складає 40 тисяч гривень. Тобто «відрядження» середньостатистичного вінничанина на акцію коштуватиме оточенню політика 200 грн.

Звісно, такі загальні витрати можуть потрапити під осуд. Однак, слід зазначити, що це є інвестиціями у місцеву економіку. Кошти отримують перевізники, організатори акції та рядові мітингувальники, які потім витратять їх на звичайні речі у рідному регіоні.

Олег ВЕРЛАН

Олег Верлан

30 листопада, 2017