Розвідка Німеччини перехопила переговори окупантів про вбивства жителів Бучі: 90% жертв серед мирних жителів загинули внаслідок розстрілів

Новини Вінниці / Розвідка Німеччини перехопила переговори окупантів про вбивства жителів Бучі: 90% жертв серед мирних жителів загинули внаслідок розстрілів

Назву «Буча» нині знають у всьому світі. Жахливі світлини з міста публікували на шпальтах авторитетних видань. Спроби Москви «довести», що «це все не так», виявились марними. Докази масових страт мирного населення наводить не тільки українська сторона.

Служба зовнішньої розвідки Німеччини перехопила радіопередачі російських військовослужбовців, в яких обговорювалися вбивства мирних жителів у Бучі. Деякі з радіопереговорів пов'язані з тілами людей, які були задокументовані.

Про це повідомляє Der Spiegel.

В одному з радіоповідомлень російський солдат розповідає іншому, що він і його товариші по службі збили людину на велосипеді. В іншому радіоповідомленні чоловік сказав: «Спочатку ви допитуєте людей, а потім стріляєте в них».

У матеріалах розвідки також йдеться про те, що службовці російських найманих військ, таких як ПВК «Вагнера», брали значну участь у звірствах.

Розвідка Німеччини заявляє, що вбивства мирних жителів у Бучі стали частиною звичайних дій російських військових, можливо, частиною чіткої стратегії. Мета - посіяти страх і жах серед цивільного населення і придушити опір.

З перехоплених переговорів випливає, що вбивства могли відбуватися і в інших окупованих російськими військами населених пунктах - зокрема, в околицях Маріуполя.

В інтерв'ю іншому німецькому виданню DW мер Бучі Анатолій Федорук розповів, що більшість мирних жителів міста під час окупації російськими військами загинули внаслідок обстрілів. Це майже 90%.

«Практично 90 відсотків - це кульові ураження, а не осколкові», - відповів він на запитання журналіста, чи люди гинули в основному через розстріли або внаслідок артилерійських обстрілів.

Нагадаємо, мер Бучі нещодавно повідомив, що під час окупації російськими військами в місті були застрелені щонайменше 320 мирних жителів. При цьому Федорук додав, що особисто був свідком смертної кари кількох городян.

Раніше у мережі опублікували відео катівні, облаштованої росіянами у підвалі одного з будинків Бучі. Там знущались та розстрілювали мирних мешканців.

Олег Верлан

7 квітня, 2022