Розслідувачі встановили, де росіян вчать користуватися іранськими дронами

Новини Вінниці / Розслідувачі встановили, де росіян вчать користуватися іранськими дронами

Тренувальна база для російських військових, які використовують іранські «Шахеди» з великою долею ймовірності розташована у Коломні, що за 100 км від Москви.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Навчальний центр для операторів іранських дронів-камікадзе розташований приблизно за 8 кілометрів на південний схід від Державного центру безпілотної авіації Міноборони РФ.

Центр (військова частина 20924 на Артилерійській вулиці) у Коломні Московської області є єдиним у структурі Міноборони РФ. Аналогів немає…

Міжнародні армійські ігри «Соколине полювання» у 2019 та 2021 роках відбувались на полігоні Центру у Коломні. 2019-го російське Міноборони активно публікувало фото змагань. Поряд із встановленим майданчиком знаходиться великий полігон, який раніше належав Коломенському вищому артилерійському училищу. Ймовірно, цей полігон також використовується для польотів БПЛА.

Оскільки інструктори цього центру проходили навчання в Ірані, можна припустити, що на Shahed також навчають саме тут. Відстань від полігону до Москви становить близько 100 км. До кордону України – близько 600 км.

Раніше українські розслідувачі встановили, що Росія відправляла своїх операторів БПЛА на навчання до Ірану під виглядом участі у змаганнях.

Нагадаємо, за даними спікера командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, з 13 вересня українськими системами ППО збито понад 540 ворожих безпілотників. Загалом кількість замовлених БПЛА становить 1750 одиниць.

Олег Верлан

6 січня, 2023