Розрахунок без згоди: на Вінниччині хлопець обікрав господарку, допомагаючи їй по господарству

Новини Вінниці / Розрахунок без згоди: на Вінниччині хлопець обікрав господарку, допомагаючи їй по господарству

Наймаючи помічника по господарству, тим більш, хлопця, якого з малечку знаєш, 46-річна жителька Бершадської територіальної громади не розраховувала, що він буде ласий до чужого. А той вважав, що жінка не збідніє, адже платить за роботу «помірковано», тому взяв «премію». Через це тепер йому світить до 8 років ув’язнення.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, 6 червня правоохоронці затримали 18-річного парубка. Хлопця підозрюють у тому, що з будинку сусідки викрав 8000 гривень та мобільний телефон.

Про крадіжку заявила 46-річна жінка. На лавці у будинку вона залишила гроші та ґаджет. А потім вони зникли. У той день по господарству допомагав лише робітник-сусід.

За версією слідства, скориставшись моментом, він викрав чуже майно, а до того часу як завітали правоохоронці частково кошти витратив. У вчиненому хлопець зізнався. Решту у нього вилучили.

Фактично скоєне можна інтерпретувати як розрахунок без згоди, адже хлопець хотів получати більше, ніж йому платили.

Слідчими вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. За такий злочин передбачено до 8 років ув’язнення.

Наразі поліцейські перевіряють причетність правопорушника до скоєння інших злочинів.

Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснюється Гайсинською окружною прокуратурою.

Макс Мельник

7 червня, 2023