Розпочинається «екстремальна» магнітна буря, яка триватиме 5 діб

Новини Вінниці / Розпочинається «екстремальна» магнітна буря, яка триватиме 5 діб

У п’ятницю, 30 вересня, на планету обрушиться 5-денна магнітна буря, яку в мережі вже встигли назвати екстремальною. Пік магнітної бурі припаде на 1-2 жовтня.

Працівники сонячних лабораторій попереджають про майбутню магнітну бурю, яка може вплинути на здоров’я літніх і метеозалежних людей. Повідомляється, що 30 вересня «буря» буде середньої інтенсивності, 1 та 2 вересня – сильною, 3 та 4 жовтня – знову слабшою. Активність Сонця поступово піде на спад 5 жовтня.

Нагадаємо, мгнітні бурі – це збурення магнітного поля Землі, спричинені спалахами на Сонці. Такі коливання можуть негативно впливати на роботу систем зв’язку та здоров’я людей.

Загалом жовтень не буде складним для метеозалежних. Збудження магнітосфери Землі, але менш інтенсивне, після цього очікується 20 і 21 жовтня.  

А ось, починаючи з п’ятниці, 28 жовтня, на нас знову чекає потужний сплеск сонячної активності, який триватиме кілька днів і по силі не поступиться магнітній бурі початку місяця. На суботу, 29 жовтня, припадає її пік, а 30 та 31 жовтня геомагнітний шторм буде слабкішим. На спад магнітна буря піде лише 1 листопада.

Знаючи прогноз прогноз магнітних бур, метеозалежні люди зможуть убезпечити себе від негативного впливу Сонця і бути готовими до можливого погіршення самопочуття в період геомагнітних збурень. Майте на увазі, що Сонце непостійне, і прогноз магнітних бур може змінюватися.

Як уберегтися від впливу магнітної бурі

Не забувайте, що в період активності сонця у людей може погіршитися самопочуття, з’явитися головний біль, безсоння, перепади артеріального тиску, втрата апетиту, слабкість і втома.

Щоб полегшити цей стан, постарайтеся:

  • дотримуватись режиму дня, сну, відпочинку;
  • зменшити фізичні навантаження на організм;
  • уникати емоційних стресів та перенапруги;
  • заварювати заспокійливі трав’яні чаї;
  • відмовитися від кави, цигарок, алкоголю;
  • дотримуватися помірності в дієті, відмовитися від жирної та смаженої їжі;
  • не сідати за кермо.

Олеся Рудницька

29 вересня, 2022