Розборки у котельній гуртожитку: у Вінниці затримано підозрюваного у нанесенні смертельних поранень пенсіонеру

Новини Вінниці / Розборки у котельній гуртожитку: у Вінниці затримано підозрюваного у нанесенні смертельних поранень пенсіонеру

Двоє вінничан на робочому місце вечеряли. Попри обмеження щодо продажу спиртного, вони знайшли для застілля пляшку з міцним напоєм. Далі події розвивалися за традиційним сценарієм. Чоловіки посварились, і молодший побив старшого, а коли той перестав дихати, зателефонував родичці…

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, близько 22.10 від лікаря швидкої медичної допомоги правоохоронці дізнались про те, що в котельні гуртожитку одного з вінницьких вузів виявлено літнього чоловіка без ознак життя.

Під час огляду слідчо-оперативна група поліції виявила на тілі померлого ознаки насильницької смерті. 

Поліцейські встановили обставини події та відразу затримали зловмисника, причетного до злочину. Ним виявився 58–річний мешканець обласного центру, працівник котельні.

З’ясувалось, що 70-річний потерпілий разом із затриманим розпивали спиртні напої. Під час застілля між чоловіками виник словесний конфлікт. Товариш жорстоко побив пенсіонера.

Згодом правопорушник зрозумів, що накоїв та зателефонував до родички, яка повідомила про потерпілого медикам.

Підозрюваний затриманий та перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Поліцейські оголосили зловмиснику про підозру у вчиненні злочину, передбаченого за ч. 2 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження). За такий злочин чоловікові загрожує до 10 років позбавлення волі.

Слідчі звернулись з клопотанням до суду про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Макс Мельник

11 квітня, 2022