«Ротації» генералів: Росія зазнає невдач у війні через масові звільнення та загибель вищого військового керівництва

Новини Вінниці / «Ротації» генералів: Росія зазнає невдач у війні через масові звільнення та загибель вищого військового керівництва

Низька ефективність армії РФ під час її вторгнення в Україну дорого обійшлася військовому керівництву країни-агресора. Що, швидше за все, призвело до звільнення з кінця лютого щонайменше шести російських командувачів.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії.

Як звітує іноземне відомство, командувачі Східного та Західного військових округів Росії, швидше за все, втратили командування. Зокрема, генерал-полковник Олександр Чайко був звільнений з посади командувача Східним військовим округом у травні 2022 року.

Також зазначається, що генерал-полковник Олександр Журавльов, який командував Західним військовим округом з 2018 року, був відсутній на дні ВМФ Росії в Санкт-Петербурзі 31 липня 2022 року. Припускається, що його, ймовірно, замінив генерал-лейтенант Володимир Кочетков.

Крім того, генерал Олександр Дворніков, відомий як «сирійський м’ясник», згодом був усунутий після того, як отримав загальне командування так званою «спецоперацією» в Україні, а генерал Сергій Суровікін прийняв командування Південним угрупуванням військ від генерала Геннадія Жидка.

«До цих звільнень додається щонайменше 10 російських генералів, убитих на полі бою в Україні. Кумулятивний вплив на послідовність командування, ймовірно, сприяє тактичним і оперативним труднощам Росії», - підсумовують у розвідці Британії.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялося, що з початку червня вище командування Росії відсторонило кількох генералів від ключових оперативних командних посад у війні проти України. Сили на Донбасі очолив генерал Сергій Суровікін. Також зазначалось, що російські війська втратили близько половини молодшого офіцерського складу – від лейтенантів до капітанів, через що погіршилось керування підрозділами.

Олег Верлан

7 серпня, 2022