Рослини і тварини в офісі: плюси та мінуси

Новини Вінниці / Рослини і тварини в офісі: плюси та мінуси

Пожвавити офіс зеленню та тваринками – гарна ідея, але перед реалізацією задуму слід зважити всі переваги та недоліки такого рішення.

Чи потрібні в офісі рослини та тваринки

Пожвавлення офісного простору за допомогою рослин та тварин – питання не лише про візуальну прикрасу, а й покращення загального добробуту співробітників. Варто розглянути, наскільки корисним є впровадження зелені та живих створінь в офісне середовище.

Переваги та недоліки рослин в офісі

Таких чимало. Перш за все це відпочинок для очей та долучення до природи. В таких умовах навіть грати в онлайн ігри на гроші приємніше, а працювати – тим більше. Це особливо важливо для тих, хто проводить багато часу в будівлі серед скла та сірого пластику. До інших плюсів слід віднести:

  1. Щоденний, але недовгий догляд за зеленими друзями допомагає перемикнути мозок та зняти стрес, розслабитись, освіжити розум.

  2. Рослини здатні ефективно очищати повітря, навіть перевершуючи у цьому кондиціонери.

  3. Зелень може ефективно замаскувати, приховати деякі аспекти приміщення, зокрема недоліки інтер'єру.

Мінус наявності рослин в офісі – складність у догляді. Потрібна уважність та певні знання, щоб забезпечувати зелені необхідний мікроклімат, особливо в робочих умовах. До того ж можливі сміттєві проблеми, адже опале листя або квіти можуть створити безлад, який не завжди легко усунути.

Рекомендації з озеленення офісу

Якщо прийняте рішення завести в офісі рослини, потрібно:

  1. Ретельно їх вибирати. Уникати примхливих видів, враховувати умови приміщення та дізнаватися думки співробітників.

  2. Погодити питання з колегами. Уподобання можуть відрізнятися, тому важливо врахувати думки всіх членів колективу. До того ж в когось можуть бути певні проблеми зі здоров’ям, наприклад алергія.

  3. Залучити експерта. За наявності людини, яка знається на рослинах, варто запросити її як консультанта та відповідального за догляд.

Але не тільки рослини, а й тварини в офісі стають все більш поширеними. Їхня присутність може підіймати настрій, сприяти поліпшенню продуктивності та викликати інтерес у відвідувачів.

Переваги та недоліки рослин в офісі

Рекомендації по озелененню офісу

Переваги та недоліки тварин в офісі