Російський генерал сказав, скільки триватиме війна з Україною

Новини Вінниці / Російський генерал сказав, скільки триватиме війна з Україною

Колишній командувач російськими ПДВ, депутат Держдуми РФ генерал Володимир Шаманов, якого називають катом чеченців через криваві події на Кавказі у 90-і, дав свій прогноз щодо війни з Україною. Як військовий… Також він назвав головну помилку Путіна.

В інтерв'ю російському ЗМІ Шаманов назвав однією з головних помилок путінської «спеціальної військової операції» уявлення, що українці «зустрічатимуть квітами» російських окупантів.

«Ті, хто розраховував, що нас зустрічатимуть із квітами… Ну, це одна з головних помилок, яку ми дуже гостро відчули у перші п'ять діб. Сьогодні ми ніби подолали вже цю складову, але ще маємо чимало зробити», — сказав він.

Шаманов також заявив, що «демілітаризація» України, тобто повномасштабна війна до певного результату, на його думку, може тривати від 5 до 10 років.

Також Шаманов сказав, «нам 20 чи 40 років з коренем потрібно буде викорінювати» українську ідентичність. А щодо приєднання території усієї України генерал вважає, що поки достатньо Криму та союзників на Донбасі, але «так склалось геополітично – побудова нашої держави проходила шляхом розширення території», «на підставі звернень правителів цих територій».

Генерал Володимир Шаманов — один із найвідоміших військових діячів РФ, який був одним із керівників російської армії під час воєн у Чечні.

Зазначимо, про помилки Путіна вже чудово відомо. Тому він «розправився» з верхівкою ФСБ, яка відповідала за «українське питання» та «квіти», а потім відсторонив від керування міністра оборони Шойгу та начальника Герасимова. Формально вони при посадах. А от зняв російський диктатор командувача Західного військового округу генерал-полковника Олександра Журавльова та командувача Східного військового округу генерал-полковника Олександра Чайка.

Олег Верлан

26 травня, 2022