Російський бізнес у Вінниці: серед засновників є патронний завод і бізнесвумен, яка досліджує громадську думку

Новини Вінниці / Російський бізнес у Вінниці: серед засновників є патронний завод і бізнесвумен, яка досліджує громадську думку

Через повномасштабне вторгнення в Україні почався процес «пошуку» російського бізнесу для подальшої націоналізації. Звісно, не всього. Приміром, у Вінниці вже націоналізовано та продано ТОВ «Вінницяпобутхім». Наразі це єдиний приклад. Хоча, теж не бездоганний, адже підприємство пів року простоювало, а його активи значно подешевшали. Проте навіть у Вінниці й досі залишаються десятки фірм з російським капіталом.

Зазначимо, через майже рік після початку війни NaПарижі провів власне дослідження місцевого бізнесу завдяки даним порталу Youcontrol та іншим, які зберігають інформацію про власників і засновників. Редакція не вважає, що весь бізнес чи його частки, які належать росіянам варто націоналізувати. У кожному випадку має бути індивідуальний підхід, адже не всі росіяни підтримують загарбницькі дії кремлівської влади.

Наразі публікуємо першу частину дослідження. Виявляється, серед засновників вінницьких компаній є завод Міноборони РФ, бізнесвумен, яка спеціалізується на навчанні та дослідженнями громадської думки…   

  

ТОВ «Ставка»

Серед засновників (49%) компанії, заснованої у 2022 році вказано ЗАТ «Климовський патронний завод», яке розташоване поблизу Москви (РФ). Завод працює на ЗС РФ, випускає асортимент стрілецької зброї та боєприпаси.

Один з кінцевих бенефіціарів – Олександр Чалий. ПІБ співпадає з ексзаступником міністра закордонних справ (2003-04).

Види діяльності підприємства - дослідження й експериментальні розробки у сфері інших природничих і технічних наук, оптова торгівля живими тваринами, неспеціалізована оптова торгівля.

 

Спільне російське-українське підприємство «Агрофірма «Семко-Вінниця»

З 1997 року підприємство спеціалізується на оптовій торгівлі квітами та рослинами. Одним з кінцевих бенефіціарних власників є Юрій Алєксєєв з Москви, а у переліку засновників – АТЗТ «Семко-Юніор» з російської столиці.

 

ТОВ «Русалех»

Протягом 8 років фірма займається дослідженням кон'юнктури ринку та виявлення громадської думки, видами освіти, торгівлі поза магазином, наданням в оренду приміщень.

Засновником товариства є росіянка Руслана Рухмакова, яка проживає у Долгопрудному Московської області РФ.  Жінка активно через мережі рекламує себе як коуча, який навчає як заробляти гроші тощо.

 

ТОВ «Концентрати України»

Компанія має двох засновників, один з них житель російського Ростова-на-Дону Артем Лєдєньов (51% капіталу).

Спеціалізація підприємства -  виробництво фруктових і овочевих соків, діяльність посередників у торгівлі сільськогосподарською сировиною, живими тваринами, текстильною сировиною та напівфабрикатами, оптова торгівля фруктами й овочами.

У Росії Лєдєньов займається підприємницькою діяльністю в аграрному секторі.

 

ТОВ «Строй Майстер Домофони Вінниця»

Доволі відома у місті фірма, рекламу якої не складно знайти.

Працює ТОВ понад 12 років, спеціалізується на роздрібній торгівлі, торгівлі електротоварами та ремонті устаткування. 

Засновником і власником підприємства є росіянин Антон Філімонов, зареєстрований у с.Філімоново Ярославської області РФ. Він є доволі успішним бізнесменом, який працює у багатьох регіонах Росії.  

 

ТОВ «НВП «СВ-Еко»

Фірма працює з 2016 року. Спеціалізується на виробництві машин, дослідженні й експериментальній розробці у сфері інших природничих і технічних наук.

Засновником та власником 75% капіталу є росіянин Сергій Тутурін. Спочатку він проживав у місті Одінцово, що під Москвою, а потім нібито змінив реєстрацію на сербське місто Нові Сад.

 

ТОВ «Мітек»

Майже 20 років тому фірму зареєстрували у Вінниці. Вид діяльності - оптова торгівля м'ясом і м'ясними продуктами. Росіянин Михайло Хрестін з Москви вказаний серед засновників (51%).

 

ТОВ «Інкком-Моторс»

У Вінниці підприємство відкрили у 2012 році. Спеціалізується на оптовій торгівлі деталями та приладдям для автотранспортних засобів.

Російське ТОВ «Інкком» з м. Набережні Челни (Татарстан) вказано серед засновників (91%).

У російських джерелах цю компанію називають «Інком» і займається вона саме продажом автодеталей. Більш того, у Татарстані є мережа та група підприємств зі схожою назвою. 

Далі буде…

Ігор Заіковатий

20 лютого, 2023