Російські терористи завдали ракетного удару по Одещині: щонайменше 14 людей загинули

Новини Вінниці / Російські терористи завдали ракетного удару по Одещині: щонайменше 14 людей загинули

Пізно ввечері 30 червня російські терористи завдали кілька ракетних ударів по житловій багатоповерхівці та базах відпочинку в Одеській області. На ранок 1 липня відомо про загибель щонайменше 14 людей. Ще 31 людина постраждала.

Про це повідомляють у Оперативному командуванні «Південь».

Серед постраждалих четверо дітей та вагітна жінка.

Наразі відомо, що росіяни завдали удари літаками стратегічної авіації Ту-22 з акваторії Чорного моря трьома ракетами Х-22 радянського виробництва. Одна з них влучила у багатоповерхівку, решта – у бази відпочинку у Білгород-Дністровському районі.

Вже навіть не цікаво, чи кажуть у Москві про влучання у «військові об’єкти». Їх «мантри» звичні.

У ГУ ДСНС в Одеській області повідомляють про те, що з-під завалів житлового будинку врятовано 8 людей, зокрема троє дітей. Важко поранені госпіталізовані.

Щодо багатоповерхівки, то після влучання ракети повністю зруйновано під’їзд – з 1-го по 9-ий поверх. Відносно баз відпочинку відомо, що там перебували сім’ї з дітьми. Є постраждалі.  

Раніше вчора, для прикриття евакуації з острова Зміїний, противник виконав понад двадцять вильотів авіації з Криму. Один з винищувачів-бомбардувальників прикриття випустив по Одещині 2 крилатих ракети Х-31, які влучили в сільськогосподарські площі Білгород-Дністровського району. Обійшлось без руйнувань та втрат.

P.S. Кількість жертв обстрілу селища Сергіївка збільшилась до 20-и. У житловому в будинку загинули 16 людей, ще четверо – на базі відпочинку. Поранених наразі 38 людей, 37 з дев’ятиповерхівки (6 дітей). Усі вони в лікарні. Рятувальники кажуть, що врятували 8 людей, з них три дитини.

Олег Верлан

1 липня, 2022