Російські пропагандисти насаджують думку, що Україна хотіла напасти, щоб відібрати три області РФ

Новини Вінниці / Російські пропагандисти насаджують думку, що Україна хотіла напасти, щоб відібрати три області РФ

Оскільки у боротьбу окупантів з міфічними бандерівцями не дуже вірять навіть найвідданіші поціновувачі російської пропаганди, у Кремлі намагаються переконати глядача в іншій уявній загрозі. Для виправдання вбивств українців та руйнувань, у Москві почали казати, що Росія лише випередила Україну, адже Київ планував напасти, щоб захопити чомусь саме три російські області…

Російська пропагандисти запевняють, що українці планували захопити та приєднати до України Ростовську, Воронезьку та Білгородську області, але нібито через вторгнення порушило амбітні плани. Таку безглузду версію висуває авторитетне російське пропагандистське видання «РИА Новости», що фінансується з держбюджету.

Пропагандисти стверджують, що російські військові у Маріуполі нібито виявили на жорсткому диску ноутбука українського військового «агітаційний плакат для дітей, на якому ще до початку російської спецоперації Ростовська, Воронезька та Білгородська області були включені до складу України».

Для посилення остраху не лише на росіян, а й інших сусідів, пропагандисти заявили, що в України були претензії на низку територій Польщі, Словаччини, Румунії та Білорусії. Тобто практично всіх сусідів України.

Однак, росіяни чомусь не можуть знайти відповіді на запитання, чому 8 років воюють вони в Україні та чому першими окупували Крим, а потім і частину Донбасу. Якось не в'яжеться з їхньою пропагандою і бажання юридично загарбати частину континентальної України - від Херсону - та заяви про те, що все, де колись були росіяни – то «історична» Росія.

 

Олег Верлан

12 липня, 2022