Російські окупанти висунули Маріуполю ультиматум. Їх послали за кораблем

Новини Вінниці / Російські окупанти висунули Маріуполю ультиматум. Їх послали за кораблем

Після кількох спроб просунутися на заході, сході та з півночі міста, російські окупанти почали вимагати, щоби до 5-ої години ранку 21 березня мер Маріуполя Вадим Бойченко здав місто, а тоді російські терористи нібито відкриють гумкоридори для населення та роззброєних українських військових.

Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Інакше кажучи, росіяни вдалися до шантажу. Вони запропонували відкрити гумкоридор лише в обмін на здачу міста-героя. Нагадаємо, у Маріуполі перебуває близько 300 тисяч містян.   

«Окупанти, як завжди, вдалися до надзвичайного цинізму та лицемірства, використовуючи формулювання: «перейдіть на бік народу», «совість», «співчуття до мирних жителів», «безневинні люди», «жахлива гуманітарна катастрофа» і таке інше.

В іншому випадку загарбники погрожували трибуналом керівництву міста.

Також агресор похвалився, що начебто знищив 93 «націоналістів», які «дезертували» з міста, переодягнувшись у цивільний одяг. Не виключено, що це була не просто чергова брехня, а зізнання у скоєному воєнному злочині – вони просто можуть прикривати таким чином убивство мирних жителів, що спробували втекти з міста.

На ультиматум окупантів відповіла віце-прем’єрка Ірина Верещук.

«Ні про які здачі, складення зброї мови йти не може. Ми вже російську сторону про це повідомили. Я написала: Ви замість того, щоб витрачати час на 8 сторінок листів – відкрийте просто коридор. Ми повідомили ООН та МКЧХ. Тепер чекаємо на реакцію міжнародної спільноти. Це свідома маніпуляція і це реальне взяття в заручники людей», - зазначила посадовиця.

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко не був настільки толерантним.

«І чого так довго чекати, якщо відповідь готова заздалегідь. Х#й вам, а не Маріуполь», - одразу відповів Андрющенко у Facebook.

Олег Верлан

21 березня, 2022