Росіянин віддав танк ЗСУ, тому має отримати обіцяну винагороду

Новини Вінниці / Росіянин віддав танк ЗСУ, тому має отримати обіцяну винагороду

Військовослужбовець путінської армії погодився на пропозицію здатися та віддати техніку. Окупант пригнав свій танк у визначене місце.

Радник міністра внутрішніх справ Віктор Андрусів у Facebook повідомив, що це стало результатом продуманої спецоперації наших спецпризначенців.

«Російський солдат здав нам танк за винагороду! Як це відбувалося. Вже кілька тижнів у Нацполіції ідентифікували телефони, якими користуються росіяни. Це українські номери. На ці телефони ми регулярно присилаємо смс, як здатись в полон і здати техніку», – пояснив Андрусів.

За його словами, кілька днів тому їм зателефонував так званий Міша, інформацію про якого одразу передали до Головного управління розвідки Міноборони України.

Спецпризначенці визначили для російського солдата місце, куди під’їхати. Коли окупант виконав вимогу, з дрона захисники переконалися, що він сам і це не є засадою. Опісля його затримали.

«Виявилось, що з екіпажу танку залишився він один, решта втекли додому. Сенсу воювати не бачив. Додому повернутися не міг, оскільки командир сказав, що розстріляє і спише на бойові втрати. Міша розповів, що їсти майже не залишилось, управління військами хаотичне і практично відсутнє. Деморалізація колосальна», – переповів радник глави МВС.

Він зазначив, що тепер окупант перебуває у «дуже комфортних умовах утримання». Крім цього, після завершення війни він отримає $10 тисяч і можливість податися на громадянство.

«До завершення війни він проживатиме в комфортних умовах з телевізором, телефоном, кухнею і душем. Так, що «русские сдаются». Ще й з технікою», – підсумував Андрусів.

Олег Верлан

22 березня, 2022