Росіяни знову намагаються оточити Харків з півночі

Новини Вінниці / Росіяни знову намагаються оточити Харків з півночі

За останні декілька тижнів російські окупанти значно покращили свої позиції на північ від Харкова. Фактично вони «повернули» окремі втрачені позиції та просуваються до перемість міста. Одночасно з цим почастішали обстріли Харкова, зокрема й Бєлгорода.

Радник голови Офісу президента Олексія Арестовича в ефірі "Фейгін LIVE" зазначив, що Харків знову стає «прифронтовим містом».

«Існує абсолютно реальна загроза Харкову. Справа в тому, що на кордоні в Бєлгородській області зібрана пристойна збірна російська солянка, десь 5-7 БТГ, які будучи введені на цей напрямок, можуть доставити Харкову великі неприємності. Вони не візьмуть місто, але просунутися ближче, поставити місто під загрозу масованих ударів артилерією вони можуть», - зазначив він.

Крім того, за його словами, Росія тримає на цьому напрямку кілька штурмовиків і вертольотів.

«Тому Харків знову став прифронтовим містом. Він не особливо переставав ним бути, але був період, коли ми вийшли до кордону, рушили на Печенізьке водосховище, але зараз ми відкотилися, і по Харкову б'ють польовою артилерією, і ця ситуація може погіршитися», - додав Арестович.

Не тільки польовою… Напередодні ракета «Калібр» знищила чи не усю вулицю у місті Люботин на захід від Харкова. Вчора окупанти з комплексу «Іскандер» нанесли удар по Індустріальному району Харкова. Ракета мала кілька теплових пасток. Запустили її з російського Бєлгорода.

Олег Верлан

19 червня, 2022