Росіяни завдали ударів майже усіма видами ракет, які є на озброєнні, окрім «Кинджалів». У ПС ЗСУ назвали приблизну кількість

Новини Вінниці / Росіяни завдали ударів майже усіма видами ракет, які є на озброєнні, окрім «Кинджалів». У ПС ЗСУ назвали приблизну кількість

Після 12-ої години 16 грудня пролунав відбій повітряної тривоги у регіонах України. Наразі відомо лише про попередні результати ракетної атаки російських терористів. Згідно з нею, ворог при обстрілах України задіяв понад 60 ракет.

«Наразі є інформація про понад 60 ракет. Випущені з літаків Ту-95 (ракети Х-555 і Х-101), також є пуски «Калібрів» з Чорного моря. Маємо й запуски С-300. Є робота і бомбардувальників Ту-22 М3: ракети Х-22. Помічена у небі присутність Міг-31К - гіпотетичних носіїв «Кинджалів», - повідомив речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат.

За його словами, «ворог хотів масово розосередити увагу протиповітряної оборони, тримати нас у певній напрузі, щоб якомога більше його знарядь-убивць – ракет – полетіли та вразили свої цілі».

«Російські окупанти випустили по Україні «все, що в них було», окрім іранських дронів-камікадзе. Навіть уперше запускали Ту-95 з Енгельса. Раніше такого не було», — речник Повітряних сил ЗСУ.

Про кількість збитих ракет Ігнат наразі не повідомив.

Як повідомив речник Київської міської військової адміністрації Михайло Шаманов, поблизу столиці «було понад 40 ракет, 37 – збили».

Олег Верлан

16 грудня, 2022