Росіяни заявили про «знищення» в Україні чотирьох БМП Bradley, які Штати лише хочуть передати ЗСУ

Новини Вінниці / Росіяни заявили про «знищення» в Україні чотирьох БМП Bradley, які Штати лише хочуть передати ЗСУ

Російське Міноборони вчергове сплюндрувало себе. Речник відомства Конашенков заявив, що окупанти нібито вже «знищили в Україні чотири американські БМП Bradley, хоча Пентагон навіть не визначився із датою передачі машин ЗСУ.

У Пентагоні вважають, що Збройні Сили України отримають бойові машини піхоти Bradley протягом наступних кількох тижнів.

«Ми продовжимо працювати так швидко, як тільки зможемо. Ми не збираємося оголошувати заздалегідь, коли саме ці системи надійдуть. І точно українці, я впевнений, покажуть їх, щойно вони опиняться на місці», — наголосив під час брифінгу речник Міноборони США бригадний генерал Пет Райдер.

Він розповів, що навчання українських військових з використання Bradley проходитиме у Німеччині на базі загальновійськової підготовки у Графенвері, Баварія.

А про намір передати ці БМП стало відомо 6 січня, коли Білий дім оголосив про новий пакет військової допомоги, до якого увійшли 50 броньованих машин піхоти Bradley. У Москві не стали чекати передачі, і 12 січня заявили про «знищення» американської техніки, яка ще навіть не дісталась України.

Дезінформація у Росії розрахована на пересічних громадян, які мають вірити у переможність своєї армії, тому погоджуватись на мобілізацію та помирати в українських степах. Раніше, у МО РФ казали про знищення українських літаків і танків у кількості більшій за ту, що існувало у ЗСУ.  

M2 Bradley - бойова машина піхоти США, названа на честь генерала Омара Бредлі. Створена в другій половині 1970-х років на базі прототипу XM723. Американці використовували ці БМП у війнах в Перській затоці, Іраку і в Афганістані.

Олег Верлан

13 січня, 2023