Росіяни визнали пошкодження ЧМФ у Севастополі та звинуватили британців

Новини Вінниці / Росіяни визнали пошкодження ЧМФ у Севастополі та звинуватили британців

Російське Міноборони нарешті визнало пошкодження суден Чорноморського флоту. Хоча, звісно, вони не значні, а перед тим, у Севастополі відключили всі камери відеонагляду, щоб інформація не просочувалась на зовні.

У Міноборони РФ вказують, що нібито в атаці ЗСУ були задіяні «дев'ять безпілотних літальних апаратів і сім автономних морських безпілотників». 7 з 16 дронів вони збили.

Пошкодження зазнали морський тральщик «Іван Голубець», а також загородження в бухті Південна.

Нагадаємо, вранці 29 жовтня у Севастополі пролунала серія вибухів. Пізніше радник очільника МВС А.Геращенко заявив про пошкодження російського фрегата «Адмірал Макаров», з якого «Калібрами» у липні обстрілювали площу Перемоги у Вінниці, через що загинули десятки цивільних. У російських телеграм-каналах теж вказували на пошкодження саме цього судна.

Також росіяни заявили, що цей «теракт» готували «українські військові під керівництвом британських фахівців» в Очакові на Миколаївщині. Більш того, саме британці причетні до пошкоджень газопроводів «Північний потік» і «Північний потік-2» у Балтійському морі.

Начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк в ефірі національного телемарафону кепкувала з росіян щодо останніх подій, натякаючи на те, що ракети ППО несуть більшу загрозу російському флоту, ніж дрони.

«Наразі офіційного підтвердження немає, але є точно розуміння, що при побоюванні «бойових комах» і використанні проти них агресивної системи ППО (коли по комарах б’ють С 300) може бути абсолютно зворотня реакція.

Ці ракети мають дуже велику руйнівну силу і руйнують вони те, що насправді винне у створенні цієї ситуції. Тому невдалий запуск ракет протиповітряної оборони цілком може бути такою причиною, а офіційну інформацію ми отримаємо пізніше», - сказала вона.

Олег Верлан

29 жовтня, 2022