Росіяни розганяють черговий фейк про українських «берсерків» та «американські біолабораторії»

Новини Вінниці / Росіяни розганяють черговий фейк про українських «берсерків» та «американські біолабораторії»

У Росії видали черговий фейк про «секретні експерименти» на українських військовослужбовцях в «американських біолабораторіях». На думку віце-спікерів Держдуми та Ради федерацій, результатом цих «експериментів» стало «перетворення українських воїнів на «найжорстокіших чудовиськ».

Всю цю маячню у статті під назвою «Посмотрели в глаза чудовищ» опублікували російські пропагандисти з видання «Комерсант». Українці висміюють чергову дурість, яку на весь світ демонструють російські посадовці.

Казки про «американські біолабораторії» в Україні росіяни продовжують вигадувати. Цього разу в Держдумі РФ видали фейк про «секретні експерименти» з перетворення українських військовослужбовців на «найжорстокіших чудовиськ». Ця маячня на повному серйозі обговорювалася в Раді федерації 18 липня.

Авторами фейку стали співголови «парламентської комісії з розслідування діяльності американських біолабораторій на території України» віце-спікери Ради федерації та Держдуми Костянтин Косачов та Ірина Ярова.

Так, Косачов заявив, що окупанти нібито взяли кров у полонених українських воїнів і «виявили», що «за цілою низкою захворювань, у тому числі атипових для території України, вміст відповідних речовин у рази перевищує допустимі норми».

На думку високопоставленого фейкомета, це означає, що «над ними ставилися досліди і на території України проводилися експерименти зі вкрай небезпечних захворювань, які за певних обставин могли поширюватися у військових цілях».

А Ярова розвинула тему та розповіла, що в крові українських військовослужбовців «виявлено сліди наркотиків та дуже високі титри з гепатиту А» та «лихоманки Західного Нілу».

«І ми бачимо: та жорстокість і звірства, з якими поводяться військовослужбовці України, ті злочини, які вони скоюють щодо мирного населення, ті жахливі злочини, які вони скоюють щодо військовополонених, підтверджують, що все це єдина система управління та створення найжорстокішої машини по вбивству, що реалізовувалась під керівництвом Сполучених Штатів… І ті допінги, які їм як і раніше дають для того, щоб взагалі нейтралізувати останні сліди людської свідомості і перетворити їх на найжорстокіших і найстрашніших чудовиськ, теж це підтверджують»,— не змигнувши оком, видала Ярова.

При цьому абсурдність заяв російських політиків визнають навіть російські генетики. Наприклад, кандидат біологічних наук, генетик Кирило Волков назвав заяви російських парламентаріїв щодо «біологічних атак» з боку США «гіпертрофованими».

Українці ж висміюють черговий фейк родом з РФ.

«Берсерк - люті воїни у скандинаво-німецькому світі, здатні бездумно руйнувати все на своєму шляху. Початкове значення слова – «перевертень», «людина-ведмідь». В українському фольклорі відомий як берсерко - запорізький козак, який голіруч виходив протидіяти озброєному противнику», - підписав скрин статті «Комерсанта» адвокат Андрій Тарасов із Києва.

Олег Верлан

19 липня, 2022