Росіяни почали відступ на Ізюмському плацдармі на півдні Харківщині

Новини Вінниці / Росіяни почали відступ на Ізюмському плацдармі на півдні Харківщині

Якщо на північ від Харкова українські війська відтісняють росіян до держкордону, а вони намагаються закріпитися у прикордонних селах, то на півдні регіону окупанти відчувати себе повними господаря. Ще недавно. Адже сконцентрували потужне угрупування в районі Ізюму. Нині ситуація змінюється і там…

Російська армія розпочала відступ на Ізюмському напрямку. Окупанти, які перебували у Підвисокому, що північніше Ізюму, масово передислоковуються в Гороховатку.

Про це повідомляє Борівської селищної ради. Сама Борівська громада перебуває під окупацією.

«Ймовірно, це пов’язано з переміщенням лінії фронту в результаті контрнаступу ЗСУ: гучні вибухи вночі та вранці було чути з боку Підвисокого, Бугаївки, Куньє», - йдеться в повідомленні.

При цьому, як додають в селищній раді, кількість живої сили і техніки окупантів на території громади постійно змінюється.

«Рух ворога відбувається у напрямку Донбасу, частина ворожих сил потім повертається через Борову в напрямку Куп’янська з пошкодженою технікою», - констатують посадовці.

Але частина російських військових і техніки все ж таки продовжують концентруватися в населених пунктах громади та місцевих лісах.

Зазначимо, в районі Ізюму росіяни сконцентрували надпотужне угрупування, яка мало «лещатами» затиснути українських оборонців на Донбасі. Однак, протягом кількох тижнів ЗСУ гальмували наступ ворога, знищуючи військову техніку та живу силу. Наступ спочатку захлинувся, а тепер, сходе, ворог відступає. У громаді кажуть, щонайменше на 10 км. Але головне у тому, що ЗСУ вклинилось між російськими силами у Балаклеї, Ізюмі та шляхами до Росії.

Олег Верлан

14 травня, 2022