Росіяни перекидають ППО в Україну, залишаючи «оголеними» стратегічно важливі міста

Новини Вінниці / Росіяни перекидають ППО в Україну, залишаючи «оголеними» стратегічно важливі міста

Санкт-Петербург – друга столиця РФ і батьківщина Путіна – наразі залишилась практично не захищеною від ракетних ударів потенційного ворога. Системи ППО, які були розташовані навколо 5-мільйонного міста, росіяни перекинули в Україну та до південно-західних кордонів.

Про те, що Росія знімає свою протиповітряну оборону навколо Петербургу на кордоні з Фінляндією, яка є кандидатом до НАТО, свідчать супутникові знімки, отримані фінським виданням Yle.

Вони показують, що переміщається велику кількість ППО у бік України, зокрема із Санкт-Петербурга, одного з найважливіших районів для російської протиповітряної оборони.

На знімках видно, що влітку з бази в Зеленогірському районі на Карельському перешийку на північний захід від Санкт-Петербурга зникли мобільні вогневі платформи, так і ракети.

Про передачу обладнання раніше публічно не повідомлялося ні в Росії, ні у західних країнах.

Нагадаємо, під приводом захисту цього міста у 1940 році СРСР напав на Фінляндію. Війна закінчилась передачею значної території на Карельському перешийку з другим за величиною (на той час) фінським містом Виборгом. У Фінляндії є нагода звернутись до «історичної справедливості». Санкт-Петербург – друге за значимістю місто Росії – вже давно оточене захисним кільцем із 14 зенітно-ракетних баз. Зараз вони дещо порожні.

Отже, ці ракети все ще можуть бути використані у війні в Україні, оскільки Росії не вистачає сучасної високоточної зброї. До того ж, Росія неодноразово завдавала ударів по цивільних об'єктах саме зенітними ракетами. Приміром, Харків, росіяни обстрілюють переважно переробленими ракетами С-300.

Новини Вінниці / Росіяни перекидають ППО в Україну, залишаючи «оголеними» стратегічно важливі містаНовини Вінниці / Росіяни перекидають ППО в Україну, залишаючи «оголеними» стратегічно важливі містаНовини Вінниці / Росіяни перекидають ППО в Україну, залишаючи «оголеними» стратегічно важливі містаНовини Вінниці / Росіяни перекидають ППО в Україну, залишаючи «оголеними» стратегічно важливі міста
Олег Верлан

18 вересня, 2022