Росіяни обходять санкції, виготовляючи ракети з імпортними мікросхемами

Новини Вінниці / Росіяни обходять санкції, виготовляючи ракети з імпортними мікросхемами

Ракетний терор по об'єктах української інфраструктури не припинеться. У Росії, на жаль, є ракети й, схоже, що знайдено спосіб виготовлення примітивного озброєння попри санкції. Потрібні мікросхеми росіяни беруть з імпортної побутової техніки, яка завозиться до Казахстану та Вірменії.

Таку думку 24 каналу висловив колишній співробітник СБУ та експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак.

Росія надалі використовуватиме терор, аби схилити Україну до перемовин. У Кремлі панують божевільні фантазії і думки, відірвані від реальності, мовляв, це допоможе. Вони обстрілювали електрику, а 17 листопада взялись ще й за газові об'єкти.

«На жаль, буквально напередодні «Нафтогаз» звітував про відкриття газового родовища, і це для росіян було «червоною ганчіркою», тож вони почали бити по газовій інфраструктурі. Після цього вони проведуть аналіз енергетичної інфраструктури, отримають звіти від своєї агентури в Україні, й наступні удари будуть знову, можливо, по електриці. А потім знову по газовій або по інших місцях», – зазначив колишній співробітник СБУ.

На його думку, слід чекати наступних атак ось такими «хвилями» й бути готовими до них. Атаки залежать від наявності ракет. Однак, схоже, Росія знайшла спосіб виготовляти примітивні снаряди з мікросхемами в обхід санкцій. Зокрема, повідомляється про зростання імпорту пральних і посудомийних машин до Вірменії та Казахстану.

«Фахівці схиляються, що електронні елементи цих ґаджетів можливо використовувати для створення примітивного озброєння в Росії. Ці речі йтимуть з Вірменії та Казахстану для промислового канібалізму, коли їх розбирають і вони слугують цілям ВПК Росії. Бачимо, звідки Росія може брати деталі для свого ВПК, особливо для ракет, зрозуміло, що не суперсучасних, але примітивних», – зауважив експерт Українського інституту майбутнього.

Олег Верлан

19 листопада, 2022