Росіяни масово шукають в Україні своїх вояк: До МВС надійшло 32 тисячі звернень

Новини Вінниці / Росіяни масово шукають в Україні своїх вояк: До МВС надійшло 32 тисячі звернень

Міністерство внутрішніх справ України отримало загалом близько 32 тисяч звернень щодо розшуку російських солдатів, близько 12 тисяч із них надійшли на «гарячу лінію» довіри відомства.

«Я б не сказав, що це наразі таке масове явище (коли у МВС дзвонять родичі російських солдатів щодо їхнього розшуку – ред.). Дійсно, була велика така масовість десь на початку березня, а наразі це вже більш така звичайна ситуація», - прокоментував радник міністра внутрішніх справ України Віктор Андрусів в ефірі «24 каналу».

За його словами, на «гарячу лінію» довіри МВС отримало близько 12 тисяч звернень. Вона була створена саме для російських громадян. Ще 20 тисяч звернень міністерство отримало зі спецбота від Телеграм-каналу «Ищи своих».

«Ми навіть телефонуємо часто і питаємо, чому, наприклад, ви це пишете, чому ви не можете своїх розпитати, - і вони кажуть, що їм брешуть. Тобто є там таке розуміння. І враховуючи такі обсяги (звернень – ред.), то я думаю, що насправді це розуміння дуже сильно росте у РФ, просто це не виказується, так само як у Радянському Союзі», - зазначив Андрусів.

Таким чином, щонайменше 32 тисячі родин не знають долю своїх близьких, яких путінська влада відправила воювати. Відомо, що нині у полоні перебуває близько тисячі росіян. Якою є доля решти окупантів, мають знати у керівництві РФ.

Олег Верлан

9 травня, 2022