Росіяни кинули на штурм «Азовсталі» все: від десанту до корабельних снарядів

Новини Вінниці / Росіяни кинули на штурм «Азовсталі» все: від десанту до корабельних снарядів

Захисники «Азовсталі» в Маріуполі закликали негайно евакуювати цивільних з території заводу. Заступник командира полку «Азов» Святослав Паламар («Калина») додав, що в результаті сьогоднішніх бомбардувань і обстрілів загинули дві жінки.

«Закликаємо вжити негайних заходів з евакуації цивільних, які знаходяться на території заводу і забезпечити їх безпеки під час доставлення в Запоріжжі, на підконтрольну Україні територію», - сказав Паламар.

Він нагадав, що сьогодні російські війська пішли на штурм «Азовсталі». За його словами, перед початком атаки окупанти інтенсивно обстрілювали територію заводу з артилерії і танків, а також завдавали масовані бомбові удари. За його словами, ворог використовує корабельну та надважку артилерію, а також авіацію. Цілили саме туди, де ховаються цивільні. Паламар додав, що загинули дві цивільні жінки.

Також росіяни спробували пустити на територію десант. Штурм вівсся з різних напрямків. Початок штурму «Азовсталі» підтвердили у мінороборони РФ, заявившии, що вдались до цього через те, що нібито українські військові «порушили режим тиші».

Нагадаємо, 1 травня з території «Азовсталі» вдалося вивести близько 100 мирних жителів. Їх чекають у Запоріжжі. А от 2 травня хоча і планувалося продовжити евакуацію цивільних, але вона не відбулася.

Олег Верлан

3 травня, 2022