Росіяни готуються до «партизанської війни» на своїй території

Новини Вінниці / Росіяни готуються до «партизанської війни» на своїй території

Втрати військової техніки у Білорусі через «рейкових партизан» змусили керівництво РФ задіяти превентивні міри, аби запобігти аналогічному сценарію вже на своїй території – у так званому тилу. Російське міністерство транспорту зобов’язало забезпечити взаємодію залізниці з МВС та ФСБ. Підвищені заходи безпеки там пов’язують із «загрозою втручання в роботу об'єктів транспортної інфраструктури, що знаходяться на кордонах Ростовської області та Краснодарського краю».

Як повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України, вперше контрдиверсійні заходи на російській залізниці було введено з початком агресії проти України на короткий термін, з розрахунку на швидкий бліцкриг. Після провалу початкового плану, їхню дію регулярно продовжують та посилюють.

«Таке підвищення готовності пов’язане зокрема з діями білоруських «рейкових партизан», які цілеспрямовано виводять з ладу залізничне сполучення з Україною, щоб ускладнити доставлення підкріплення з зону бойових дій. А нещодавні вибухи поблизу Бєлгорода на місцевій нафтобазі та складах боєприпасів посіяли паніку і в сусідніх російських регіонах РФ. Цим покладено початок партизанській війні та перенесення бойових дій на територію РФ», - йдеться у повідомленні розвідки.

Проте не варто забувати про російський «досвід». Зрозумівши хибність попередньої тактики, у Москві можуть вдатися до перевірених методів терору на власній території. Як перед другою чеченської війною. Тоді нібито з’явиться привід для мобілізації. Звісно, через «загрозу НАТО». Але поки що нагнітається нервозність суспільства. До речі, в РФ вже почали надходити фіктивні дзвінки про замінування, зокрема дитячих закладів.

Олег Верлан

11 квітня, 2022