Росія використовує територію Білорусі та ПМР для підготовки до ведення боїв, - Маляр

Новини Вінниці / Росія використовує територію Білорусі та ПМР для підготовки до ведення боїв, - Маляр

Заспокоюватися зарано. На сьогоднішній день зберігається загроза ракетних ударів на всій території України. Все вказує на те, що РФ не залишає плани захоплення всієї території України.

При цьому короткостроковим планом ворога є захоплення східних регіонів. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла заступник міністра оборони Ганна Маляр.

«Наразі йде гаряча фаза війни. Це треба розуміти. І сьогодні ще рано говорити про якісь результати, оскільки сьогодні по всій території України існує загроза ракетних ударів. Крім того, слід розуміти, що сьогодні здійснюються ракетні удари по Запорізькій, Харківській, Донецькій області. І ворог намагається зміцнитись на географічних рубежах Донецької та Луганської області», – повідомила Маляр.

Не залишають росіяни також території-сателіти, а саме Білорусь та не визнану Придністровську Молдавську республіку, де накопичують техніку та збирають війська.

«Вони стягують потроху свої війська навколо кордону, вони концентрують техніку, готують територію Білорусі до можливих ударів, і у них ведеться, ми бачимо рух та підготовку на території так званої невизнаної республіки Придністров'я на території держави Молдова. Тому сьогодні російська армія в активній фазі приготування», – розповіла Маляр.

Раніше на відстані 13 км від українського кордону у «ПМР» була помічена колонна російських БТРів. Їх сфотографували в районі аеропорту «Тирасполь», який активно ремонтується.

Щодо Придністров’я, то російські ставленики намагались зібрати «добровольців» серед місцевого населення, навіть було доведено план по «мобілізації», але його станом на 1 квітня успішно провалено.  

Олег Верлан

16 квітня, 2022