Росія припустилась чергової помилки у Маріуполі – Міноборони Британії

Новини Вінниці / Росія припустилась чергової помилки у Маріуполі – Міноборони Британії

Протягом більше ніж десять тижнів Росії не вдавалось встановити контроль над Маріуполем. Навіть зараз військове та політичне керівництво припустилось помилки, яка може стати фатальною для Кремля. Про це повідомляють у Міноборони Великої Британії, посилаючись на дані своєї розвідки.

Зазначимо, нещодавно повідомлялось, що Маріуполь окупаційне керівництво «віддало» під контроль «кадировців», які мають там «встановити лад» після значних втрат для захоплення міста.

«Намагаючись подолати опір України, Росія в значній мірі використовувала допоміжний персонал. Це містить розгортання чеченських сил, ймовірно, що складаються з декількох тисяч бійців, зосереджених в основному в Маріупольському і Луганському напрямках», - йдеться в повідомленні Міністерства оборони Великої Британії.

Британські військові вважають, що ці сили складаються як з окремих добровольців, так і з підрозділів Нацгвардії, які займаються забезпеченням влади глави Чеченської Республіки Рамзана Кадирова.

У відомстві припустили, що Кадиров здійснює ретельний особистий контроль за розгортанням сил, а його двоюрідний брат Адам Делімханов виконує функції чеченського польового командира в Маріуполі.

«Бойова присутність такого розрізненого персоналу говорить про значні проблеми Росії з ресурсами в Україні і, ймовірно, сприяє створенню роз'єднаного командування, яке продовжує перешкоджати російським операціям», - йдеться в повідомленні.

Можна також додати, що у Кадирова достатньо недоброзичливців у середині РФ. Зокрема у ФСБ – структурі, які нібито піддалась чисткам після наказу Путіна через провальний початок «спецоперації». Проте відсунення фсбшників від контролю за «ситуацією» та ймовірне підсилення Кадирова лише загострить протистояння. Згадаємо, як на початку березня саме з ФСБ зливали інформацію про розташування «кадировців» під Києвом. Як полюбляють казати у Росії, «можем повторить»…   

Олег Верлан

18 травня, 2022