Росія похвалилася «високоточним» ударом по взуттєвій фабриці

Новини Вінниці / Росія похвалилася «високоточним» ударом по взуттєвій фабриці

У Міноборони Росії вранці 11 березня похвалилися ударом високоточною зброєю великої дальності по Україні. Московські пропагандисти повідомили, що його було завдано по об'єктах військової інфраструктури України.

Водночас, як повідомили у ДСНС України у Дніпропетровській області, зокрема, у Дніпрі близько 06:10 у Новокодацькому районі міста сталося три авіаудари по місту, а саме: влучення поблизу дитячого садка та багатоквартирного житлового будинку, а також по двоповерхової взуттєвої фабрики з подальшим горінням. Попередньо 1 особа загинула.

<iframe width="879" height="496" src="https://www.youtube.com/embed/SVLy8YIlZN8" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

 

Ранком 11 березня російські окупанти бомбили не тільки Дніпро. Також вибухи пролунали в Івано-Франківську та Луцьку, де ціли по аеропортам. Мер Луцьку Ігор Поліщук уточнив, що вибухи сталися осторонь аеродрому. Водночас за даними КП «Луцьктепло», тимчасово призупинило роботу двох котелень на вулицях Карбишева та Арцеулова. Відновлення очікується після стабілізації ситуації.

Зазначимо, як пише CNN, російські окупанти використовують територію Білорусі як плацдарм для вильотів авіації, яка бомбардує житлові будинки та цивільну інфраструктуру українських міст.

Російську авіацію фіксували радари НАТО. Так, система радіовиявлення AWACS щодня фіксує злети МіГ-29 із білоруських аеродромів. В один із днів було зафіксовано зльоти до 20 літаків.

Також регулярно над територією Білорусі літають російські літаки-розвідники, здатні фіксувати активність повітря в радіусі до 500 км.

Новини Вінниці / Росія похвалилася «високоточним» ударом по взуттєвій фабриціНовини Вінниці / Росія похвалилася «високоточним» ударом по взуттєвій фабриціНовини Вінниці / Росія похвалилася «високоточним» ударом по взуттєвій фабриціНовини Вінниці / Росія похвалилася «високоточним» ударом по взуттєвій фабриціНовини Вінниці / Росія похвалилася «високоточним» ударом по взуттєвій фабриціНовини Вінниці / Росія похвалилася «високоточним» ударом по взуттєвій фабриціНовини Вінниці / Росія похвалилася «високоточним» ударом по взуттєвій фабриціНовини Вінниці / Росія похвалилася «високоточним» ударом по взуттєвій фабриці
Олег Верлан

11 березня, 2022