Росія підтвердила вивід своїх військ з острову Зміїний

Новини Вінниці / Росія підтвердила вивід своїх військ з острову Зміїний

Наслідки «Змієбаївки» можна спостерігати в інформаційному просторі. Російське міністерство оборони підтвердило вивід своїх військ з острову Зміїний у Чорному морі. Звісно, величезні втрати живої сили та техніки у Москві не визнали, а відхід називають нібито «кроком доброї волі». Як у випадку з «відходом» з півночі України після серії поразок.

«Сьогодні як крок доброї волі російські військові завершили виконання завдань на острові Зміїний і вивели гарнізон, що знаходився там», - йдеться в заяві Міноборони РФ.

У РФ стверджують, що нібито продемонстрували світовій спільноті, що «не перешкоджають зусиллям ООН для організації гуманітарного коридору з вивезення сільськогосподарської продукції з території України».

«Це рішення не дозволить Києву спекулювати на темі продовольчої кризи, що насувається, посилаючись на неможливість вивезення зерна через тотальний контроль Росією північно-західної частини Чорного моря», - йдеться в повідомленні.

І тепер, як заявляє країна-агресор, слово нібито за Україною. Там додають, що «очікують» розмінування узбережжя Чорного моря, включаючи припортові акваторії.

Перед тим сьогодні українське командування повідомило, що російські окупанти, ймовірно, покинули Зміїний. Цьому передувала чергова успішна операція українських військ. Противник був змушений поспіхом евакуювати залишки гарнізону. На острові тривають пожежа і вибухи.

«Змієбаївка» - так називають українці успішні обстріли острова.

Олег Верлан

30 червня, 2022