Росія готує провокацію з вбивством тисяч людей, аби «затьмарити» розголос Бучанської різанини

Новини Вінниці / Росія готує провокацію з вбивством тисяч людей, аби «затьмарити» розголос Бучанської різанини

Раніше в СБУ, а тепер і в українській розвідці вказують на підготовку Росією масштабної провокації. Її сенс «затьмарити» ріками крові розголос навколо катувань та вбивств у Бучі. Кошмарну виставу зніматимуть російські пропагандисти у Дебальцевому чи іншому місці. Саме у це окуповане місто завезли зібраних в ОРДЛО наркоманів та п’яничок, яких переодягнуть у форму ЗСУ. Вони мають стати «кривавими акторами», які вбиватимуть «на камеру».

В РФ затвердили план, який, на їх думку, має відвернути увагу від масових убивств російськими солдатами мирних жителів під Києвом. Кремль має намір переодягнути своїх головорізів у форму, відібрану в полонених та вбитих українських військових, та влаштувати масові страти людей. Все це зніматимуть пропагандисти, щоб потім заявити про «звірства українських нацистів

Українська розвідка має інформацію, що 4 і 5 квітня окупанти збирали наркоманів та алкоголіків для зйомок «вбивств українськими військовими цивільних».

«Вибирають саме таких, від яких не залишилося нічого людського, які готові на що завгодно заради горілки та дози. Вони на камеру вбиватимуть людей з особливою жорстокістю. Для зйомок "злочинів ЗСУ" залучать представників російських телеканалів, операторів безпілотників. Також знімати можуть на камери відеоспостереження, які заздалегідь поставлять на місця страт. Аби все виглядало так, що кадри знято "випадково". Використовувати вбивці будуть українські документи та форму ЗСУ», - наводить дані від розвідки 24 канал.

«Операцію» санкціоновали на найвищому рівні у Москві. Давав згоду і Путін. Задум – відвернути увагу від звірств в Бучі, адже дискредитувати численні фото і відео не вдалося.

Виконавців кривавого плану у великій кількості збирали у різних районах Луганської та Донецької області: їх відловлювали та «мобілізували» за допомогою дільничних інспекторів.

«Після цього майбутніх злочинців примусово відконвоювали в Дебальцеве. Наркоманам та залежним від алкоголю забезпечили "сухий закон", щоб вони максимально страждали і були готові на будь-які дії заради ковтка горілки або отримання дози. За задумом росіян, переодягнені бойовики повинні розмовляти між собою українською та вбивати перехожих цивільних, заходити до квартир людей і показово їх страчувати», - попереджають розвідники.

Коли пропагандисти складуть матеріали з «кривавих вистав», мають заявити про «докази» причетності своїх головорізів до ЗСУ.

«Зробити це планують, демонструючи українські паспорти та інші документи. Можливо, показуватимуть військові квитки та посвідчення з даними справжніх захисників України. Для цього будуть використовувати документи полонених, які загинули, або просто заповнять порожні бланки, отримані з тимчасово захоплених територій. Кожному, хто вб'є щонайменше 10 людей, обіцяють 1–2 вихідні та безмежний доступ до наркотичних речовин та алкоголю», - попереджає українська розвідка.

За даними СБУ, можливий варіант, коли російські окупанти зберуть тіла загиблих у Маріуполі, звезуть їх в одне місце - і заявлять, що це «жертви українських нацистів».

Видання не вказує, на коли заплановано проведення кривавої акції. У розвідці припускають, що вбивства можуть бути скоєні найближчим часом. Також цілком імовірно, що вбиватимуть наркомани та алкоголіки безпосередньо в Дебальцевому. Місто з 2015-го контролюється росіянами. В окупантів буде менше проблем з логістикою та організацією процесу. Утім, мобілізованих для цієї справи можуть відвезти до Маріуполя. Саме другий варіант здається більш вірогідним.

Також не виключено, що для більшої правдоподібності причетності України до запланованого жахливого злочину спробують змусити полонених українців зізнатися у вбивствах мирних громадян. Або це на камеру зроблять реальні мобілізовані в ОРДЛО, які називатимуть себе «солдатами ЗСУ».

Олег Верлан

6 квітня, 2022