Росія гальмує переговори, адже сподівається на успіх у «другій фазі»

Новини Вінниці / Росія гальмує переговори, адже сподівається на успіх у «другій фазі»

У Москві зараз дуже сподіваються на успіх наступу на сході України, «другу фазу» своєї воєнної операції. Тому в Києві кажуть, що зараз важко сказати, коли можливі наступні прямі мирні переговори між країнами.

Як пише Reuters, про це заявив радник глави Офісу президента України, учасник української делегації на переговорах Михайло Подоляк. За його словами, результат битви за Донбас прямо вплине на позиції РФ на переговорах.

«Після чергової поразки їм доведеться, підібгавши хвіст, підписати мирний договір на наших умовах», – оптимістично зазначив радник глави ОП.

Раніше Подоляк заявив, що переговори української та російської делегацій про припинення війни сильно ускладнилися, оскільки спілкуватися з представниками РФ стало набагато важче після звірств російських окупантів у Волновасі, Маріуполі та Київській області.

Підкреслимо, у Міністерстві оборони України назвали головну мету російських окупантів після початку «другої фази» війни - наступу на Донбасі. Рашисти мріють розгромити угруповання Об'єднаних сил, окупувати повністю Донецьку та Луганську області, а також утримати «сухопутний коридор» між Донбасом та анексованим українським Кримом.

Олег Верлан

19 квітня, 2022