Росія атакує «Калібрами», «Іскандерами» та Х-55 з Каспію, Чорного моря та Бресту: у Повітряних силах розповіли, як українські військові збивають ракети окупантів

Новини Вінниці / Росія атакує «Калібрами», «Іскандерами» та Х-55 з Каспію, Чорного моря та Бресту: у Повітряних силах розповіли, як українські військові збивають ракети окупантів

Повітряні сили ЗСУ навчилися влучати у російські ракети всіх типів. Переважно військові це роблять зенітними ракетними комплексами такими, як «Стінгер» або «Ігла».

Про це розповів речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат у коментарі для «Еспресо.Захід», інколи ракети збивають навіть винищувачами.

Це, за словами Ігната, свідчить про майстерність українських пілотів. Він розповів, що Росія в основному атакує крилатими ракетами «Калібр», «Іскандер» та Х-55. Їх можна збити, головне – вчасно зафіксувати.

«Переважно усі ракети помітні для військовослужбовців Повітряних сил. Втім це високоточна зброя, яка летить зі швидкістю 800 км/год. Якщо ракета летить з Чорного моря, то незрозумілою є локація запрограмована для неї, тому сирена вмикається починаючи від Херсонської області й до Заходу», – повідомив він.

Ігнат додав, що були зафіксовані випадки, коли російські літаки, що завдають ударів, атакували з Каспійського моря (так вони атакували Яворівський полігон у Львівській області). А останнім часом вильоти літаків активізувалися з аеродрому у Бресті, що у Білорусі.

Зазначимо, протягом 30 березня було знищено ще чотири літаки російських окупантів, один безпілотник та дві крилаті ракети.

Додамо, що раніше над Вінниччиною було збито російську ракету Х-101, яку вважають гордістю ЗС РФ.

Олег Верлан

31 березня, 2022