Роман Андронійчук: транспортна «п’ятирічка» Вінниці

Новини Вінниці / Роман Андронійчук: транспортна «п’ятирічка» Вінниці

Муніципальний транспорт Вінниці поправу рахується взірцевим в Україні і не дивно, адже транспортна реформа, яка розпочалась ще з 2012 року за ініціативи Володимира Гройсмана, триває по сьогоднішній день.

Муніципальний транспорт Вінниці поправу рахується взірцевим в Україні і не дивно, адже транспортна реформа, яка розпочалась ще з 2012 року за ініціативи Володимира Гройсмана, триває по сьогоднішній день.

До хорошого звикається швидко, і вже не можна уявити собі Вінницю без нових трамваїв та тролейбусів, без 3-го маршруту трамвая та низки нових напрямів маршрутного таксі. Без відремонтованих колій та переїздів, велодоріжок та станцій прокату велосипедів.

З кожним роком місцева влада Вінниці робить усе для покращення інфраструктури міста, а саме для забезпечення стандартів належного проживання вінничан. Чітко рухаючись згідно Стратегії 2020 та досягаючи конкретно поставлених цілей, місто розвивається та покращується. Так, вже вшосте поспіль Вінницю визнали найкомфортнішим містом України, згідно з дослідженням соціологічної групи «Рейтинг» та Міжнародного республіканського інституту. За результатами опитування Вінниця займає перші позиції серед інших міст України, зокрема у зручності для пересування транспорту, пішоходів та людей з інвалідністю.

Роман Андронійчук, голова постійної комісії міської ради з питань промисловості, підприємництва, транспорту, зв’язку та сфери послуг зазначає:

«Особливість транспортної системи Вінниці полягає у її мобільності. Вона розрахована не лише для руху громадського транспорту та автомобілістів,  а й для пішоходів, велосипедистів, мотоциклістів та людей з обмеженими можливостями. І ми намагається для кожної з груп створювати комфортне середовище і це заслуга в першу чергу міського голови Сергія Моргунова та профільного департаменту».

Найбільшими досягненнями у сфері громадського транспорту за п’ять років стали: модернізація 10 вагонів «Vin Way» та розробка 6 тролейбусів «Vin Line», придбання 8 автобусів середньої місткості марки «Атаман» на газовому паливі та 1 електроавтобуса, а також придбано 8 автобусів середньої місткості та один електроавтобус. Протягом двох років було проведено капітальний ремонт трамвайних колій загальною довжиною 5,67 км та проведено капітальний ремонт контактної мережі тролейбуса. Капітально відремонтовані переїзди по вулиці Келецькій та Хмельницьке шосе, а також повністю змінена розв’язка на площі Гагаріна.

Станом на 2020 рік у Вінниці нараховано 75 км велодоріжок, а у 2018 році введено в дію мережу велопрокату nextbike.ua. На сьогодні ця мережа налічує 180 велосипедів та 25 станцій. Аби полегшити пересування людям з інвалідністю, оснащено 67 пішохідних переходів. Протягом 5-ти років  модернізовано усі світлофори міста та встановлено 13 нових, а також побудовано систему керування дорожнім рухом (зелена хвиля). На разі поступово вирішується головна проблема транспортної розв’язки міста – паркувальних майданчиків.

«Можу сказати, що транспортна система міста розвивається доволі активно не тільки в середмісті, а й у віддалених районах. Так от, на Тяжилові нещодавно був продовжений маршрут тролейбуса, запроваджено муніципальний автобус №17 «Тяжилів (Вінниччина авто) – Залізничний вокзал», облаштовано велодоріжки та інші роботи, які сприяють комфорту проживання в місті та безпеці мешканців Тяжилова, що для мене, як депутата цього округу, в першу чергу цінно. Тяжилів є перспективним  районом для розвитку, тому ми будемо продовжувати роботу щодо його покращення та удосконалення», - прокоментував Роман Андронійчук.

Загалом не лише у Тяжилові, а й по всьому місту було проведено низку робіт з благоустрою дорожньо-транспортної системи, це неабияк підносить місто до нового рівня європейських стандартів. Проте ми спостерігаємо, що і досі головним завданням місцевої влади залишається підвищення рівня життя вінничан та налагодження інфраструктури міста.

Ці всі зміни відбуваються заплановано та почергово, відповідно до розробленої комплексної стратегії міського транспорту та просторового розвитку. Наразі триває робота з напрацювання Стратегії 2030, яка включатиме в себе питання розвитку транспортної галузі. Ефективна комунікація влади та громади це першочерговий механізм позитивних змін.

admin

8 вересня, 2020