Родина донецького священника «віджала» помешкання вдови атошника. Виселяли загарбника з ломом під прокльони

Новини Вінниці / Родина донецького священника «віджала» помешкання вдови атошника. Виселяли загарбника з ломом під прокльони

Вінницькі ветерани АТО змушені були відновлювати справедливість, щоб повернути квартиру законним власникам – вдові загиблого побратима. Адже житло фактично захопила родина священника УПЦ МП, який переїхав з Донецьку. Квартиранти відмовлялись виселятись і платити за приміщення та комунальні послуги. По суті, у вінничанки житло віджали. Після спроби вчергове домовитися зі знахабнілими орендарями, які нерухомість вже вважали своєю, виставляти їх довелось гучно – двері відчинили з ломами та молотками.

«Платіть за квартиру чи виселяйтесь! Син і вдова нашого побратима хочуть повернути своє житло. Не відкриєте двері, ми їх зламаємо ломами і покличемо поліцію. Десна і Вінниця – це Україна, а не ДНР! Ображати сім’ю загиблого захисника України тут вам ніхто не дасть!» – саме так протягом п’яти хвилин сьогодні, 15 січня, тривали мирні перемовини групи ветеранів АТО у селищі Десні поблизу Вінниці, пише «33 канал».

Ветерани висловили свою позицію під наглухо закритими дверима квартири, яку у вдови фронтовика Матусевича орендувала родина священика – переселенця із Донецька.

Після провалу вже повторної спроби по-доброму домовитись про погашення боргів за оренду квартири і комуналки, хлопці в камуфляжі пішли на штурм малосімейки в гуртожитку.

«23 жовтня я здала по договору свою та сина квартиру родині священника. Вони заплатили за перший і останній місяць 8 тисяч гривень і відтоді більше нічого не платять… Ні за оренду, ні за комунальні! Двері не відкривають навіть за присутності поліції. Кажуть через двері, що виїдуть лише через суд. Бо тепер це їхня квартира і я не маю права туди заходити. Я покликала на допомогу побратимів загиблого чоловіка, бо за мене нікому заступитись. І що я сьогодні почула від своїх квартирантів-боржників. Це шок! І ці люди проповідують любов ближнього і по канонах Божих?», – розповіла під час штурму власної квартири, яку Спілка ветеранів війни купила її сину, Сніжана Матусевич.

«Колядники» із двома кувалдами і ломом буквально за 15 хвилин звільнили квартиру Сніжани від знахабнілих квартирантів, а також винесли у коридор всі їхні речі під крики дружини та сина священика переважно російською: «Суки! Бандити! Жаль, вас в ДНР не постреляли? А ти проститутка!»…

В цей момент ледь не дійшло до бійки, бо переселенці харкали в обличчя вінницьких АТОвців, які були для квартирантів «хуже москалей»…

Лише голова родини – священик із Донбасу зрозумів, що треба якось стримати штурм АТОвців і тому волав «Слава Україні!», «Я знаю Симеона і визнаю ПЦУ»…

Але це не допомогло. Врешті-решт, «донецькі» довелось давати пояснення поліції Вінниччини. На виклик до повернутої квартири приїхало чотири наряди.

Свої свідчення також дала Сніжана Матусевич у квартирі із поламаними дверима і образами на стінах.

«Ми повернули вдові квартиру, яку в неї фактично віджимали ці віряни без Бога в серці. Бо як можна було знущатись і заганяти в борги дитину і дружину загиблого воїна. Іншого виходу у нас не було… Бо в обличчя нам кричали таке, як буцімто ми не у Вінниці, а в Донецьку! Новий замок для двері в житло Сніжани ми купимо за власні кошти. І поліція сьогодні розібралась в ситуації за пару хвилин! Ми своїх кривдити не дамо!», – розповів про події у Десні Андрій Грачов, керівник відділу по роботі із ветеранами АТО, ветеран війни.