Різновиди навушників та принципи вибору

Новини Вінниці / Різновиди навушників та принципи вибору

Аби насолоджуватися звучанням під час прослуховування музики, аудіокниг або перегляду фільмів, потрібні якісні навушники. Навушники використовують вдома, на роботі, під час тренувань або занять. Це практичний і потрібний аксесуар для кожного.

Аби насолоджуватися звучанням під час прослуховування музики, аудіокниг або перегляду фільмів, потрібні якісні навушники. У статті йдеться про їхні різновиди, конструкцію, технічні характеристики та правила вибору. Image

Особливості конструкції

Навушники використовують вдома, на роботі, під час тренувань або занять. Це практичний і потрібний аксесуар для кожного. Сучасні моделі випускають у різних формфакторах:

  1. Таблетки. Компактні розміри — їхня головна особливість. Часто вони поставляються в комплекті з різними гаджетами. Вони прилягають до вуха нещільно, тому краще вибирати моделі із завушним кріпленням для надійної фіксації.
  2. Вакуумні. За своєю конструкцією нагадують вкладиші, але відрізняються кращим звучанням. Вони поглинають сторонні звуки, нерідко доповнюються мікрофонами, що дає змогу відповідати на дзвінки.
  3. Накладні. Ці моделі забезпечують якісне звучання, можуть бути кабельними або бездротовими. Амбушури повністю покривають вуха, однак накладні навушники забезпечують недостатню звукоізоляцію.
  4. Моніторні. Здебільшого використовуються в студіях. Вони забезпечують максимальну деталізацію звуку та високу ізоляцію.
  5. Повнорозмірні. Мають значні габарити, випускаються у вигляді накладних моделей, але доповнюються шумопоглинанням.

Під час бігу чи тренувань можна використовувати вкладиші. Для дому підійдуть повнорозмірні або накладні навушники.

Тип з'єднання

Навушники можуть передавати сигнал різними способами. Якість звучання залежатиме не тільки від цього чинника, а й від різновиду пристрою, на якому прослуховується музика. У магазинах представлено навушники:

  1. Дротові. З'єднуються з пристроєм за допомогою кабелю, який має високу пропускну здатність. Завдяки цьому немає обмежень щодо формату файлів або затримання сигналу.
  2. Бездротові. Зручні у використанні, оскільки з'єднуються з гаджетом через Bluetooth. Щоб звучання було якісним, рекомендується вибирати моделі відомих брендів.
  3. Комбіновані. Мають знімний кабель і можуть з'єднуватися з пристроєм без шнура.

Під час вибору слід керуватися двома аспектами: співвідношенням якості звучання й ціни, а також зручністю експлуатації.

Що враховувати перед купівлею

Технічні характеристики дають уявлення про якість навушників. Потужність — важливий параметр, що впливає на гучність звучання та енергоспоживання. В описі приладів завжди вказують два типи потужності: вхідну та вихідну. Від першої залежить, наскільки сильний сигнал зможуть приймати навушники. Від другої — наскільки голосно вони звучатимуть і скільки енергії витрачатимуть. Вбудований підсилювач швидше саджає батарею. Якщо вибираються навушники класу Hi-Fi та Hi-End, рекомендується звернути увагу на частотність. Баси добре звучать на 40–50 Гц, а верхи — у діапазоні 18–20 тис. Гц. У бюджетних моделях цей параметр не має значення, оскільки вказується номінально.

admin

26 грудня, 2023