Різдвяні ляльки-мотанки і новорічні зайці: у Вінниці відкрили виставку святкових сувенірів

Новини Вінниці / Різдвяні ляльки-мотанки і новорічні зайці: у Вінниці відкрили виставку святкових сувенірів

Сьогодні відкрилась виставка новорічних сувенірів BYVI та ведмедиків Тедді у Музеї моделей транспорту. Поруч встановили ще фотозону з ялинкою, яку прикрасили самі ж вінничани, тож зараз у музеї панує атмосфера Різдва і Нового року.

Як повідомляє Вінницький туристичний сайт, виставку святкових сувенірів «Різдвяний калейдоскоп» організував Офіс туризму Вінниці спільно з Вінницьким музеєм моделей транспорту і творчою спільною «Teddy lounge club». Експозиція складається з ексклюзивних авторських ляльок, прикрас та сувенірів.

Вінницькі майстри і майстрині з платформи подарунків з вінницькою душею «BYVI» представили ялинкові прикраси, виконані у різних техніках: валяння, петриківський розпис, кінусайга, оздоблення з використанням полімерної глини тощо. Також на виставці можна побачити міні-ялинки, в’язаних янголят, зайців (символів наступного року за китайським стилем), аромасвічки, ексклюзивні обідки з чеського скла та багато інших цікавинок. А різдвяні ляльки-мотанки точно не залишать нікого байдужими.

Спеціально для виставки засновниця ГО «Екотворчість» і майстриня бренду «BYVI» Леся Зіанурова виготовила святкові натуральні свічки і ялинкові іграшки з українською символікою. Це великі кулі, обтягнуті оксамитом та прикрашені ліпниною у вигляді герба і прапора України. 

Також на виставці новорічних сувенірів є роботи майстринь із творчого клубу «Teddy Lounge club» – колекційні авторські ляльки і ведмедики тедді. Майстрині кажуть, що технології їх виготовлення у цьому році виповнилось 120 років. 

Катерина Калашнікова, засновниця клубу «Teddy Lounge club», розповіла, що на виставці є роботи майстринь з Вінниці, Києва, Кривого Рогу, Тульчина й інших міст України. Особисто її робота – це заєць «Джавелін» у чорній балаклаві та з маленькою підвіскою у вигляді бавовни. Він розміщений на скрипці, розписаній білими квітами – такими ж, як  жителі Гостомеля розписали свій паркан, обстріляний російськими  військовими. Майстриня каже, що це робота про незламність українського духу: «В нас стріляють, але на місці куль розквітають білі квіти, ми співаємо “Червону калину” і звучить музика». 

«Виготовлення роботи такої складності займає близько двох тижнів. Але було багато повітряних тривог, ми сиділи в укритті, і я практично за тиждень створила цього зайця “Джавелін”. На цій виставці він буде ще тиждень, а потім я його відправлю. Вирішила подарувати цю роботу дуже особливій людині, яка багато зробила для України. Але поки що не буду розкривати інтригу, кому саме», – розповіла Катерина Калашнікова. 

Цікава виставка сувенірів «Різдвяний калейдоскоп» ще й тим, що вона буде постійно змінюватися і поповнюватися. Адже ці сувеніри можна не лише переглянути, а й придбати через @BYVI – платформу подарунків з вінницькою душею.

«Ми всі працюємо в єдиному пориві не дати можливості вкрасти у наших дітей Різдво, не дати можливості вкрасти свято Святого Миколая, і подарувати малечі казку. Тому з нагоди новорічних свят вхід до Музею моделей транспорту для дітей віком до 14 років буде безкоштовним. Вартість квитка для дорослих – 40 гривень», – розповіла директорка Офісу туризму Вінниці Тетяна Маєвська.

Виставку «Різдвяний калейдоскоп» можна відвідати щодня з 11:00 до 19:00 години (до 19 січня включно) за адресою: вул. Соборна, 64. 

Новини Вінниці / Різдвяні ляльки-мотанки і новорічні зайці: у Вінниці відкрили виставку святкових сувенірівНовини Вінниці / Різдвяні ляльки-мотанки і новорічні зайці: у Вінниці відкрили виставку святкових сувенірівНовини Вінниці / Різдвяні ляльки-мотанки і новорічні зайці: у Вінниці відкрили виставку святкових сувенірівНовини Вінниці / Різдвяні ляльки-мотанки і новорічні зайці: у Вінниці відкрили виставку святкових сувенірівНовини Вінниці / Різдвяні ляльки-мотанки і новорічні зайці: у Вінниці відкрили виставку святкових сувенірівНовини Вінниці / Різдвяні ляльки-мотанки і новорічні зайці: у Вінниці відкрили виставку святкових сувенірів
admin

16 грудня, 2022