Рівень води впав, але загроза підтоплень залишається: ситуація на півдні Вінниччини

Новини Вінниці / Рівень води впав, але загроза підтоплень залишається: ситуація на півдні Вінниччини

На ранок 25 червня рівень води у Дністрі біля південних районів Вінниччини впав на 10 сантиметрів. Про це повідомляє ГУ ДСНС у Вінницькій області. Це дещо обнадіює жителів прибережних міст і сіл, які всю ніч чекали остерігались підтоплень. Разом з тим ситуація залишається напруженою. В окремих населених пунктах уже підтоплено садиби та дороги.

На ранок 25 червня рівень води у Дністрі біля південних районів Вінниччини впав на 10 сантиметрів. Про це повідомляє ГУ ДСНС у Вінницькій області. Це дещо обнадіює жителів прибережних міст і сіл, які всю ніч чекали та остерігались підтоплень. Разом з тим ситуація залишається напруженою. В окремих населених пунктах уже підтоплено садиби та дороги.  

Могилів-Подільська міська рада повідомляє, що станом на 7:30 рівень води у річці Дністер становить 6,90 метра.

«Скиди на Новодністровській ГЕС– 2050 куб.м /сек. Збільшення рівня води не передбачається. У разі підвищення рівня води вище 7 метрів ми матимемо 4 години поки вода дійде від Дністровської ГЕС до Могилева-Подільського. Це дасть нам змогу вчасно відреагувати і контролювати ситуацію», - йдеться у повідомленні Могилів-Подільської міськради.

Натомість у Ямпільському районі, за даними РДА, рівень води на метр менший – на ранок 25 червня – 5,90 метра.

«За результатами моніторингу по району маємо лише підтоплені городи та під’їзні дороги», - повідомляє Ямпільська РДА.