«Рішалово» з Оратова пропонував жінкам дефіцитні дрова, підключення до електромережі та захист від органів опіки

Новини Вінниці / «Рішалово» з Оратова пропонував жінкам дефіцитні дрова, підключення до електромережі та захист від органів опіки

Правоохоронці 28 жовтня затримали 24-річного жителя смт Оратів, який, представляючись працівником селищної ради, видурював у місцевих мешканок гроші. За це він обіцяв вирішити звичайні соціально–побутові питання людей.

Як повідомляють у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, поскаржилася на шахрайські дії жителька Оратівської громади. За словами жінки, до неї додому завітав молодий чоловік, сказав, що працює в органі місцевої влади та пообіцяв допомогти з дровами та відновити електропостачання у будинку.

Звісно, «рішалово» додав, що для пришвидшення вирішення питання треба його матеріально заохотити. Дрова нині в дефіциті, відновлення електропостачання – теж справа тривала. Тож жінка погодилася стимулювати «посадовця». Гроші вона віддала одразу.

Коли через кілька днів оратівчанка не отримала обіцяного, пішла до установи, де нібито працював її гість. З’ясувалось, що працівників з таким прізвищем у них немає.

Майже одночасно до поліції звернулась інша жінка, яку за схожою схемою ошукав саме цей підозрюваний. Цього разу він пообіцяв молодій жінці, яка сама виховувала дитину, за тисячу гривень залагодити усі проблемні питання з соціальними службами. Інакше, за словами шахрая, її могли позбавити батьківських прав на малолітню дитину.

Оратів не великий, навіть із сусідніми селами. Тому маючи кілька заяв, поліцейські у першу чергу перевірили усіх мешканців з кримінальним минулим. Обидві жінки впізнали афериста - 24–річного раніше судимого за майнові злочини місцевого жителя.

Слідство оголосило зловмиснику про підозру у вчиненні злочинів передбачених ч.2 ст. 190 КК України (шахрайство) та ч.1 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі), що передбачає до 4 років позбавлення волі.

Макс Мельник

28 жовтня, 2021