РФ може бити ракетами по Україні ще щонайменше впродовж місяця, - Арестович

Новини Вінниці / РФ може бити ракетами по Україні ще щонайменше впродовж місяця, - Арестович

У Росії вистачає запасів ракет для завдання ракетних ударів по території України ще щонайменше впродовж місяця. Зокрема, рашисти знищують українські міста ракетами повітряного базування, які свого часу за Будапештським меморандумом отримали від України.

Про це заявив радник голови Офісу президента України Олексій Арестович.

На його думку, попри те, що по Україні Росія вже випустила понад тисячу ракет – ракетні запаси в агресора досі дуже великі. І застосовувати вони їх для ударів по Україні будуть практично до кінця війни. Принаймні впродовж наступного місяця ракетні удари по українських містах триватимуть.

Арестович нагадав, що частину ракет, якими Росія зараз нищить українські міста, агресор свого часу отримав від України – у межах Будапештського меморандуму.

«Вони б'ють ракетами повітряного базування, які Україна передала їм за результатами Будапештського меморандуму. У цьому велика іронія полягає. І таких ракет у них ще сотні. Зважаючи, що в ракетному залпі зазвичай у них 5-12 ракет, не більше, ми можемо порахувати, скільки ракет у них залишилось ще», – зазначив радник голови ОП.

У той же час він вважає, що у разі спроби росіян завдати удару по базах НАТО, війна закінчиться через три доби. В армії РФ немає жодних шансів проти його військових Північноатлантичного альянсу.

Так Арестович прокоментував заяву Британії про те, що президент РФ Володимир Путін може наказати завдати удару по базі НАТО, щоб перекрити потік озброєнь для української армі

Зазначимо, згідно з заявою радника британського уряду з національної безпеки Пітера Рікеттса, у зоні ризику – літаки або конвої, які переправляють в Україну військову допомогу від країн-членів Альянсу. За його словами, Кремлю дуже важливо перекрити наявні потоки озброєння в Україні. У НАТО можуть бути дуже обережними, адже не хочуть провокувати Росію.

Олег Верлан

19 квітня, 2022