Резніков пояснив, чого чекати після «9 травня» і коли у війні настане зла

Новини Вінниці / Резніков пояснив, чого чекати після «9 травня» і коли у війні настане зла

На відміну від більшості українських та західних експертів міністр оборони Олексій Резніков не озвучує конкретні прогнози щодо наступу українських військ на сході та півдні. Більш того, він нагадує, що всі чекали сюрпризів на 9 травня, як певну сакральну для росіян дату, але нічого не відбулось. Що далі? Очільник оборонного відомства озвучив своє бачення.

У публікації на «НВ» О.Резніков зазначив, що «на нас очікують надзвичайно складні тижні».

«Скільки їх буде — точно не скаже ніхто. У цей період ми триматимемо оборону переважно власними силами проти оскаженілого від люті агресора. Понад 1,5 тис. українських воїнів вже навчаються чи у найближчі дні розпочнуть опановувати техніку наших партнерів, щоб потім повернутися у якості інструкторів. Хтось, як артилеристи, одразу піде в бій», - пояснив міністр.

За його словами, поки «важке іноземне озброєння урівноважить сили і забезпечить злам на користь України, мине час».

«Зараз його присутність точкова, це треба розуміти. Зростання тиску санкцій на Росію та збільшення іноземної допомоги Україні у перспективі кількох місяців мають створити умови, за яких Кремль остаточно втратить шанси досягти бодай якогось успіху. Тоді повинно з’явитися нове вікно можливостей для України. У цей надскладний період нам потрібна єдність, згуртованість, воля і терпіння», - резюмував очільник Міноборони.

Олег Верлан

16 травня, 2022