«Релігійного туриста» з Ізраїлю, який скоїв смертельну аварію на Вінниччині апеляційний суд залишив під вартою. Але призначив заставу (ФОТО)

Новини Вінниці / «Релігійного туриста» з Ізраїлю, який скоїв смертельну аварію на Вінниччині апеляційний суд залишив під вартою. Але призначив заставу (ФОТО)

Вінницький апеляційний суд 29 січня ухвалив залишити під вартою 20-річного громадянина Ізраїлю, якому інкримінують скоєння смертельної ДТП у Немирівському районі на Вінниччині. Водночас, на відміну від міського суду, апеляційний вирішив, що підозрюваний може вийти на волю, якщо внесе 105 100 гривень застави.

Вінницький апеляційний суд 29 січня ухвалив залишити під вартою 20-річного громадянина Ізраїлю, якому інкримінують скоєння смертельної ДТП у Немирівському районі на Вінниччині. Водночас, на відміну від міського суду, апеляційний вирішив, що підозрюваний може вийти на волю, якщо внесе 105 100 гривень застави.

Як повідомляє пресслужба Вінницького апеляційного суду, якщо чоловік внесе заставу, він матиме й низку обов’язків: з’являтися за викликом до суду, слідчого чи прокуратури, здати свій паспорт на зберігання відповідним органам, повідомляти про зміну місця проживання, не залишати своє тимчасове помешкання.

Адвокатка ізраїльтянина Наталія Костик запевняє, що аварію чоловік скоїв з необережності. Він – релігійний турист. Їхав з Брацлава до Умані. Свою провину підозрюваний визнав, у вчиненому розкаюється та компенсовує шкоду потерпілим.

«Мій підзахисний – релігійний турист. Не судимий. Йому – 20 років, а його батьку – 72.  В сім’ї ж – восьмеро дітей. На батьківщині його родичі збирають гроші, аби відшкодувати потерпілим завдану шкоду», – сказала Н.Костик.

Прокурор же іншої думки. Він боїться, що підозрюваний може переховуватися від слідства й суду, оскільки є громадянином іншої держави. 

Нагадаємо, автопригода за участю іноземців сталася 17 січня у Немирівському районі: ізраїльтянин на «Ауді» протаранив «ВАЗ» і «Мерседес». У результаті одна людина загинула, четверо були травмовані.

Новини Вінниці / «Релігійного туриста» з Ізраїлю, який скоїв смертельну аварію на Вінниччині апеляційний суд залишив під вартою. Але призначив заставу (ФОТО)Новини Вінниці / «Релігійного туриста» з Ізраїлю, який скоїв смертельну аварію на Вінниччині апеляційний суд залишив під вартою. Але призначив заставу (ФОТО)Новини Вінниці / «Релігійного туриста» з Ізраїлю, який скоїв смертельну аварію на Вінниччині апеляційний суд залишив під вартою. Але призначив заставу (ФОТО)