Релігійна громада на Вінниччині вирішила перейти до ПЦУ

Новини Вінниці / Релігійна громада на Вінниччині вирішила перейти до ПЦУ

У Ладижині на Вінниччині парафія Свято-Казанського храму перейшла до ПЦУ. Таке рішення ухвалила громада 10 листопада на загальних зборах.

Про це повідомляє спільнота Твій Ладижин.

Присутні були одностайними: 1306 голосами підтримали рішення про перехід громади Свято-Казанського храму Тульчинської єпархії УПЦ МП до ПЦУ.

Документи передали до управління у справах національностей та релігій Вінницької обласної військової адміністрації для внесення змін до статуту релігійної громади.

Зазначимо, ще у червні 2016-го у власність релігійної громади Свято-Казанського храму м. Ладижин Тульчинської єпархії Української Православної Церкви повернули комплекс церковних будівель та споруд Свято-Казанського храму, що розташований по вул. Дзержинського, буд. 1А у м. Ладижин.

У 2020 році настоятель Свято-Казанського храму УПЦ МП в Ладижині Євгеній Воробйов, попри війну та загибель українців, відправив свого сина Дмитра навчатися в Санкт-Петербурзьку духовну академію РПЦ. З квітня 2022-го, після початку масштабної війни, Дмитро постійно перебуває у РФ. 

Новини Вінниці / Релігійна громада на Вінниччині вирішила перейти до ПЦУНовини Вінниці / Релігійна громада на Вінниччині вирішила перейти до ПЦУ
Макс Мельник

13 листопада, 2023