Рекрутери з Miratech передали ВНТУ високотехнологічне обладнання для підготовки студентів

Новини Вінниці / Рекрутери з Miratech передали ВНТУ високотехнологічне обладнання для підготовки студентів

Вінницький національний технічний університет та компанія Miratech підписали меморандум про співпрацю. Компанія вже передала вінницькому університету 3D-принтер, лазерний гравер для нього та п’ять робототехнічних наборів на базі Arduino.

Вінницький національний технічний університет та компанія Miratech підписали меморандум про співпрацю. Компанія вже передала вінничанам 3D-принтер, лазерний гравер для нього та п’ять робототехнічних наборів на базі Arduino.

Про це повідомляють офіційні джерела.

Як зазначають в університеті, кафедра комп’ютерних наук ВНТУ повністю задовольнила потребу в обладнанні своїх комп’ютерних класів.

«Передача такої новітньої техніки — це перший крок. Наступний — це залучення фахівців компанії до проведення занять і майстер-класів», - зазначив ректор ВНТУ Володимир Грабко.

Зазначимо, що на сьогодні майбутні випускники вищих навчальних закладів часто визначаються зі своїми роботодавцями ще на студентській лаві. 

Завідувач кафедри комп’ютерних наук Андрій Яровий повідомив:

«Аби саме стейкхолдери (фізичні і юридичні особи, які мають легітимний інтерес у діяльності організації, тобто певною мірою залежать від неї або можуть впливати на її діяльність – ред.) визначали з випусковими кафедрами, які дисципліни мають для студентів читатися, які саме знання, вміння і навички слід для студентів у цих дисциплінах забезпечити. І дуже приємно, що у кафедри комп’ютерних наук з’явився ще один надійний стейкхолдер — ІТ-компанія Miratech, яка ділиться з нами досвідом своїм висококваліфікованих фахівців».

Робототехнічні набори, які передала компанія Miratech, разом із існуючим кафедральним обладнанням дасть можливість формувати більш складні високотехнологічні комплекси.

«Нині маємо на кафедрі багато наукових і практичних досліджень стосовно того, як ефективно рухається один робот, але у світі нині є трендом колективна взаємодія роботів. З допомогою цього обладнання ми зможемо організовувати колективну взаємодію роботів, проводити дослідження на рівні світових стандартів. І це робитимуть наші студенти разом із викладачами», - впевнений професор Яровий.

Miratech — міжнародна компанія у сфері розроблення програмного забезпечення та автоматизації бізнес-процесів. Заснована в Україні. Компанія має понад 30 років історії. Miratech має офіси в 15-ти країнах світу, серед яких Україна, Іспанія, Польща, Швейцарія, США. Головний офіс розташований у Нью Йорку. У Вінниці в Miratech працює понад 40 осіб, більшість із фахівців – випускники ВНТУ.

Марина Карабай

25 грудня, 2019